Spring til indhold

Sektorer i fokus

Handelsafdelingen udgiver løbende rapporter om en række sektorer i Singapore. Nedenfor er et udpluk af de største sektorer i Singapore, hvor danske virksomheder har gjort det godt. Er du en virksomhed inden for en anden sektor er du selvfølgelig velkommen til at rette henvendelse til os.

Informations- og kommunikationsteknologi (ICT)

I mange år har Singapore været i top tre i World Economic Forum's Global IT Report, og i den seneste rangering i 2015 var Singapore nummer 1 i "Global Information Technology Report" (GITR) udført af World Economic Forum. Singapores ICT-sektor er med andre ord yderst attraktiv når det kommer til brug og udvikling af teknologi. ICT-sektoren bidrager i høj grad til økonomien og den sociale vækst i Singapore, hvilket kommer til udtryk igennem den konstante udvikling og efterspørgsel af produkter og vidensdeling. ICT har fremmet Singapores konkurrenceevne igennem uddannelse, produktion, sundhedsvæsenet, turisme, databehandling, cloud computing, finans, mobil teknologi, og ikke mindst igennem regeringens mål om at blive verdens første "Smart Nation".  

Møbler, Design og mode

Singapore er trendsætter i Sydøstasien og betragtes som et "shoppers paradise". Livsstilssektoren oplever betydelig vækst drevet af den stigende levestandard i Singapore og voksende samspil med nabolandene. 5,47 mio. indbyggere (herunder omkring 1,6 mio. udlændinge/expats), og ca. 15,1 mio. udenlandske besøgende om året (2014 tal) gør Singapore et interessant marked for virksomheder inden for livsstilssektoren.

Marine og Offshore

Singapore fortsatte i 2014 sin position som verdens førende havn med en rekord ankomst af containere, med knap 34 millioner TEU containere. Samtidig er Singapore også den travleste havn i verden, når man ser på shipping tonnage med omkring 140.000 fartøj opkald årligt fra de mere end 1.000 skibe som altid befinder sig i havet omkring Singapore. De store skibsbyggepladser er ansvarlige for næsten 70 pct. af nybyggede borerigge. De har deres egne proprietære design, der sætter dem i stand til at vinde ordrer på trods af stærk international konkurrence. Ved siden af bygningen af rigge har Singapore en lang tradition for skibsbygning og effektiviteten af værfterne sikrer arbejde til andre inden for skibsbygning og offshore fabrikation. Den maritime sektor er en betydelig bidrager til landets økonomi, hvor den bidrager med 170.000 jobs og 7 % af Singapore's samlede BNP i 2014. Væksten anslås fortsat at stige grundet Singapore's ambitiøse planer om at udvikle og ekspandere alle maritime og offshore aktiviteter.

Energi, Miljø og Vandteknologi

Singapore er et knudepunkt for raffinering, handel og logistikløsninger til olie og gas. Raffineringskapacitet forventes øget fra de nuværende 1300 tusind tønder om dagen. Singapore har kapacitet til at lagre 1.470.000 kubikmeter råolie i øjeblikket og man er også ved at opbygge sin første terminal til flydende naturgas. Energiindustrien fortsætter med at vokse og forblive konkurrencedygtig, og olieindustrien tegner sig p.t. for 5 pct. af landets BNP.

Healthcare og medicinal industrien

Singapore er en regional hub for sundhedssektoren og tiltrækker et voksende antal professionelle og multi-nationale virksomheder til vidensdeling, at gennemføre relevante sundheds-relaterede undersøgelser og træning såvel som at være vært for international konferencer og events. Regeringens sundhedsudgifter for 2014 var 1,8% af BNP. Dette vil blive forhøjet til 2,3% for 2015. Sundheds- og medicinalsektoren forventes at vokse til en samlet værdi på næsten USD 700 mio i 2018.

collage sectors
Kontakt os på sinamb@um.dk