Spring til indhold

Events

Oversigt over events, som ambassaden i Singapore afholder eller er medarrangør af i løbet af 2019. Følg også 'Embassy of Denmark in Singapore' på LinkedIn for løbende eventopdateringer og kommende arrangementer.

Kommende arrangementer

Kultur

Nordic Ambassadors' Luncheon on Work-Life Balance @Four Seasons Singapore, 2. october

Sammen med Jacqueline Poh, Deputy Secretary, Prime Minister's Strategy Office, diskuterer de fire nordiske ambassadører til Singapore arbejdskultur, work-life balance og læring mellem Singapore og Norden. Eventen er organiseret af DABS, SwedCham, NBAS og FBC. Mere information og billetter her.

Nordic Film Festival @The Projector, 6. - 15. september
Sammen med de norske, svenske og finske ambassader i Singapore afholdes den første nordiske filmfestival i Singapore fra d. 6. - 15. september. Program og detaljer følger.

We Love the Nordics @Singapore, 14. september
Mere information følger.

Nordic Christmas @Gardens by the Bay, december
Mere information følger.

FN's Verdensmål - the Sustainable Development Goals

Denmark's Infrastructure Asia Platform (DIAP) møder
Den Asiatiske Udviklingsbank anslår, at regionen har brug for investeringer i infrastruktur til en værdi af USD 26 billioner fra 2016 - 2030. For at styrke Singapores evne til at håndtere og byde ind på regionale infrastrukturprojekter oprettede landet en ny myndighed med navnet Infrastructure Asia i 2018. Ambassaden har i tæt samarbejde med Infrastructure Asia etableret en dansk alliance, som skal bringe danske virksomheder i spil til kommende projekter og bidrage til en mere bæredygtig profil. Der holdes løbende møder med offentlige og private interessenter for medlemmer af platformen. Læs mere om Danmarks Infrastructure Asia Platform her.

'How Do Cities Tackle Climate Change?' Optaktsevent til World Mayors Summit
@Singapore Sustainability Academy, 3. september

Hvis vi skal nå verdensmålene og leve op til ambitionerne i Parisaftalen, skal der handles hurtigt og radikalt. København har sat et ambitiøst mål om at være CO2 neutral i 2025, mens Singapore har taget den ubestridne førsteplads som grønneste by i Asien. Som optakt til afholdelsen af C40's World Mayors Summit i København d. 9.-12. oktober, afholder ambassaden, City Developments Limit and C40 debatarrangement på Singapoer Sustainability Academy om nye partnerskaber på vejen mod grønnere og mere klimaresistente byer. Mere information her.

Tech & FinTech

Singapore Fintech Festival @Singapore, 11. november
I 2018 deltog den største danske FinTech delegation i Singapore FinTech Festival og et endnu tættere samarbejde med eetableringen af den nye DanSing Fintech Bridge. Vi bygger videre på det stærke bånd og samarbejde med en række arrangementer under dette års festival fra d. 11. - 15. november. Mere information følger.

 

Allerede afholdte arrangementer i 2019

Kultur

European Film Festival in Singapore @National Gallery Singapore, 10. - 19. maj
Visning af Bille Augusts filmatisering af Lykke Per d. 15. maj kl 19.00. Ambassaden inviterer alle billetholdere til den danske reception inden filmen kl. 18.00.

Nicklas Sahl Concert @Singapore Botanic Garden, 9. juni
Oplev et af Danmarks største musikalske talenter, når Nicklas Sahl for første gang optræder i Asien. Den blot 21-årige musiker er blevet udråbt til at være blandt de mest talentfulde sangskrivere og live-performers, som Danmark har set i mange år. Gratis koncert i Botanisk Have på Shaw Symphony Stage kl. 18.00.

Denmark Day @Asian Civilisations Museum, 11. juni
Ambassadens årlige fejring af Denmark Day i Singapore. Årets tema er igen forankret i FN's verdensmål og med særligt fokus på den danske klimaindsats og støtte til Singapores vision om at blive en 'zero-waste nation'. (By invitation only).

Danish Beach Clean Up @East Coast, 5. maj
Maj måned er 'Keep Singapore Clean'. For at støtte op om indsatsen mod grønnere og renere byer inviterer ambassaden alle danskere i Singapore på morgenmad efterfulgt af en fælles 'Beach Clean Up' på East Coast fra 8.30 - 11.00. Indsamlet plastik bliver genanvendt og fremvist under Denmark Day. Mere information her.

Handel

To nye danske eksportinitiativer @AsiaHouse Copenhagen, 15. august
Den danske ambassadør til Singapore, Dorte Bech Vizard, og den danske ambassadør til Indonesien, Rasmus Abildgaard Kristensen, præsenterer nye eksportinitiativer i Sydøstasien relateret til infrastrukturmarkedet i Singapore og energimarkedet i Indonesien. Mere information og tilmelding her.

EU-Singapore Free Trade Agreement Seminar @Royal Palm, 23. maj
Europaparlamentet stemte i februar 2019 ja til en ny frihandelsaftale mellem EU og Singapore. Aftalen vil over tid gradvist fjerne told på varer og gøre det nemmere for europæiske virksomheder at sælge ydelser på det singaporeanske marked. Men hvad betyder det for Danmark? Eksperter fra Udenrigsministeriet forklarer og uddyber under konference fra 08.00 - 13.00 i samarbejde med Danish Business Association Singapore (DABS).

Maritim

Maritime Innovation: From Headwind to Headway @SGInnovate, 23. april
Som ledende søfartsnationer er innovation og digitalisering af den maritime sektor et vigtigt fokusområde for både Singapore og Danmark. Deltag i dialog og paneldiskussion med danske spillere, MPA og Singapores iværksætter- og technetværk hos SGInnovate, når vi sætter fokus på iværksætteres rolle i udviklingen af maritim innovation. Arrangementet er åbent og gratis for alle. 

Sundhed

MedTech in Singapore - Your Springboard to Southeast Asia 
@Ministry of Foreign Affairs of Denmark, Copenhagen, 12. august
Singapore har et veletableret økosystem i MedTech branchen og støtter op om MedTech virksomheder på alle måder lige fra R&D til salg og marketing. Hør den danske ambassadør til Singapore, Dorte Bech Vizard, fortælle om fordelene og mulighederne ved at se mod Singapore som eksportmarked på MedTech området. Mere information og tilmelding her.

Lifelong Living Conference @PARKROYAL on Pickering, 30. maj
Verdens befolkninger ældes med rekordhøjt tempo. Både Singapore og Danmark står forrest i køen til at tage imod de enorme sociale og samfundsmæssige udfordringer, global aldring medfører. Ambassaden afholder højniveaukonference for at styrke samarbejdet omkring 'lifelong living' - herunder aktiv aldring, digitalisering i ældre- og sundhedssektoren samt borgerinddragelse i udviklingen af nye løsninger. Ledende danske forskere, politiske aktører og praktiserende sundhedsudøvere vil præsentere innovative løsninger, nye idéer og deltage i paneldiskussioner om fremtidens ældrepleje. Se programmet her. (By invitation only)

MedTech Dialogue @SGInnovate, 31. maj
Singapore anses som porten til Sydøstasiens marked for sundhedsteknologi. I København har vi Medicon Valley. Som nogle af de fremmeste lande inden for MedTech inviterer ambassaden i samarbejde med SGInnovate iværksættere, tech-udviklere og alle med interesse for MedTech til at diskutere fremtidigt samarbejde og udviklingen af nye behovsdrevede løsninger med patienterne i fokus. Arrangementet er åbent og gratis for alle.

koNTAKT

Magnus Højberg Mernild

Presse- og kommunikationsansvarlig

magmer@um.dk /+65 9636 3819