Spring til indhold

Karen Ellemann: Kammeradvokaten skal undersøge sagsbehandling på fiskeriområdet

08.11.2017  05:07

Karen Ellemann: Kammeradvokaten skal undersøge sagsbehandling på fiskeriområdet


Siden Rigsrevisionen overgav sin beretning til Statsrevisorerne i august i år har arbejdet med at følge op på beretningen haft stort fokus for fiskeriminister Karen Ellemann. Som følge af Rigsrevisionens beretning er to ledende medarbejdere flyttet fra fiskeriområdet. Der pågår en ekstern undersøgelse ved revisionsfirmaet Deloitte, der skal bidrage til at skabe grundlag for den fremtidige administration af regelsættet for kvoterne og der er desuden nu iværksat en undersøgelse ved Kammeradvokaten af sagsbehandlingen på fiskeriområdet. 

Kammeradvokaten skal undersøge, om sagsbehandlingen på fiskeriområdet har været i orden, og herunder se nærmere på nogle bemærkelsesværdige og muligvis alvorlige forhold, der er kommet opmærksomhed på i forbindelse med oprydningsarbejdet.

”Umiddelbart efter Rigsrevisionens beretning gik oprydningsarbejdet på fiskeriområdet i gang. Der blev iværksat en ekstern undersøgelse ved Deloitte, der skal bidrage til at få skabt et godt og solidt grundlag for en ny start på administrationen af kvoterne. Det er samtidig klart, at der er et behov for at komme til bunds, ikke kun i forhold til hvordan forvaltningen af reglerne kan styrkes, men også om der har været tale om mangelfuld eller ukorrekt administration af reglerne. Det har jeg nu bedt Kammeradvokaten om at undersøge,” udtaler fiskeriminister Karen Ellemann. 

Fokus for Kammeradvokatens undersøgelse vil i første omgang særligt være en række forhold vedrørende sagsbehandlingen af de politianmeldelser, der er foretaget i forbindelse med Rigsrevisionens beretning.

”Det siger sig selv, at hvis der er foregået ting, der ikke er i orden, skal der naturligvis rettes op på det. Hvis vi finder, at der er sket alvorlige fejl, vil der blive placeret et ansvar. Det er vigtigt, at vi får alt frem i den her sag. Det er afgørende for tilliden til forvaltningen,” siger fiskeriminister Karen Ellemann.

Der bliver oprettet en selvstændig fiskeristyrelse, der bliver underlagt et tæt departementalt tilsyn af Udenrigsministeriet og dermed af ministeren. Samtidig kommer der en stort set helt ny ledelse. Det skal bidrage til at sikre en god, moderne og effektiv forvaltning, og til at sikre, at de regler, der gælder, bliver implementeret og administreret korrekt.

Fiskeriminister Karen Ellemann forhandler i øjeblikket med alle Folketingets partier om en samlet indsats mod kvotekoncentrationen i dansk fiskeri.
Kontakt: Presserådgiver Anna Munck, tlf. 61 97 90 33, mail: annmun@um.dk