Spring til indhold

Nye lempelser for registrering af virksomhed

04.05.2017  08:51

Fra den 1. april 2017 ophæves kravet om registrering i Norge ved en momsrepræsentant for alle erhvervsdrivende fra et EØS-land uden forretningsplacering i Norge. Danske virksomheder behøver derfor ikke at involvere en momsrepræsentant, når de vil etablere sig på det norske marked.

Registreringen kan nu ske direkte til det norske Enhetsregister via. skemaet Samordnet Registermelding. De nye regler indebærer også, at man skal angive en kontaktperson eller en anden person knyttet til virksomheden, som kan udføre den nødvendige rapportering i Altinn.no. Man skal fortsat momsregistreres, når omsætningen overstiger 50.000 NOK, og man skal vedlægge salgsdokumentation, der tilfredsstiler de norske bogrøringsregler.

Reglerne for registrering, bogføring, skatter og afgifter er ikke ophævet. De norske myndigheder skal bruge de samme oplysninger som tidligere, men nu åbner lovgivningen op for, at virksomhederne selv kan indberette dem. Hvis man ikke opfylder rapporteringskravene, kan man blive pålagt bøder op til 1.000.000 NOK. Derfor kan det trods lempelsen stadig være relevant at registrere sig ved en momsrepræsentant, som kan bistå med korrekt registrering og rapportering.