Spring til indhold

Danmark forbillede på tysk konference om offentlig digitalisering

10.05.2017  10:12
Som årets partnerland på konferencen Digitaler Staat bliver Danmark og dansk digitalisering i den offentlige sektor i disse dage eksponeret overfor hundredevis af tyske IT-eksperter og beslutningstagere.  Dermed er Danmarks digitale førerposition i fokus for mere end 700 deltagere fra den tyske offentlige sektor.

Sammen med danske IT-leverandører præsenterer topembedsmænd fra Danmark danske digitale erfaringer og løsninger. I Tyskland er der stor interesse for den danske digitale rejse, som netop er blevet præsenteret på det nyåbnede website digitales dänemark.

Arrangøren af Digitaler Staat, Behörden Spiegel, har inviteret Danmark til at være partnerland på baggrund af vores førerposition inden for digitalisering af den offentlige sektor. De mere end 700 deltagere fra den tyske offentlige sektor (fra såvel føderalt som delstats- og kommunalt niveau) kan under den to dage lange konference opleve indslag, der belyser forskellige vinkler af offentlig digitalisering i Danmark.

Centrale danske topembedsmænd fortæller historien om vejen til en digital offentlig sektor, og danske virksomheder, der har understøttet digitaliseringsprocessen, præsenterer deres løsninger og erfaringer. Lars Frelle-Petersen, direktør i Digitaliseringsstyrelsen, og Betina Hagerup, direktør i Erhvervsstyrelsen, fortæller om det omfattende arbejde med digitaliseringsstrategier på henholdsvis borger- og virksomhedsområdet, som de hver især har stået i spidsen for. Den stærke tilslutning til og anvendelse af løsninger som nem-id og e-boks og platforme som borger.dk og virk.dk aftvinger respekt i en tysk offentlig sektor, der kæmper med lave anvendelsesgrader på eksisterende digitale løsninger.

Fra Københavns Kommune deltager teknik- og miljøborgmester Morten Kabell med et indlæg om Københavns Smart City-løsninger, og direktør for Mindlab, Thomas Prehn, deltager i et panel om labs og innovation i den offentlige sektor.

Danske leverandører af de offentlige digitale løsninger deltager på konferencen, hvor en dansk fællesstand præsenterer cBrain, Dania Software, FFW, Monsalta og Siteimprove. cBrain og Siteimprove deltager også i et ekspertpanel sammen med Thomas Jakobsen fra Københavns Kommune om ”e-Government made in Denmark”, hvor de ud fra forskellige cases fortæller om de udfordringer og erfaringer, de som henholdsvis leverandører og offentlige systemejer har gjort.

Den danske ambassade åbner konferencen
Konferencen blev åbnet på den danske ambassade i Berlin, hvor ambassadør Friis Arne Petersen var vært ved en aftenreception med små 200 deltagere, som bl.a. hørte et indlæg fra statssekretær Uwe Beckmeyer fra det tyske økonomi- og energiministerium. Ambassadør Friis Arne Petersen præsenterede under sin velkomsttale websitet digitales dänemark, som de danske præsentationer i Tyskland har oprettet for at præsentere de danske erfaringer, løsninger og leverandører.

Indsatsen er en del af regeringens Tysklandsstrategi, hvor digitalisering er et fokuspunkt.

 

Fotos: Kasper Jensen

''

Ambassadør Friis Arne Petersen byder velkommen til digital reception på den danske ambassade i Berlin.

 

''

Lars Frelle-Petersen, direktør for Digitaliseringsstyrelsen, holder åbningsindlæg ved Digitaler Staat.

 

''

Betina Hagerup, direktør for Erhvervsstyrelsen, fortæller om den digitale omstillingsproces i styrelsen.

 

''

Livlig paneldebat om samarbejdet mellem den offentlige sektor og private IT-leverandører (Robert Lentz, cBrain, Morten Ebbesen, Siteimprove, og Thomas Jakobsen, Københavns Kommune.