Spring til indhold

Udenrigsministeren fortsætter sine alliancerejser i Europa – Slovenien, Ungarn og Cypern

29.08.2017  06:01
Udenrigsminister Anders Samuelsen rejser den 29. - 30.august til Slovenien, Ungarn og Cypern.

Turen går til disse tre udvalgte lande for at sikre støtte til Danmarks kandidatur til det europæiske lægemiddelagentur EMA og arbejde videre på allianceopbygningen i lyset af Brexit.

I Ljubljana i Slovenien skal han mødes med sin slovenske kollega, udenrigsminister Karl Erjavec, i Ungarn med handels- og udenrigsminister, Péter Szijjártó og på Cypern med præsident Nicos Anastasiades og udenrigsminister Ioannis Kasoulides.

”Jeg gennemførte i foråret en række alliancerejser til Portugal, Østrig, Tjekkiet, Italien og Irland, som blev modtaget rigtigt godt. Jeg forsætter nu mine alliancerejser rundt i Europa – denne gang går turen til Slovenien, Ungarn og Cypern. Jeg vil bruge turen på at fremme Danmarks solide bud på at få EU’s Lægemiddelagentur til København. Vi har med bred opbakning lavet et virkeligt godt bud, og ingen af de tre lande kandiderer selv. Derfor skal jeg drøfte deres mulige støtte med mine kollegaer.

Derudover skal jeg tale med mine kolleger om, hvordan vi sammen driver en række sager frem i EU. Det er blandt andet digitalisering, frihandel og migration, hvor Danmark har mange fælles synspunkter med de tre lande. Det er klart, at der også er områder, hvor vi ikke ser ens på tingene. Så meget desto mere er det vigtigt at være i dialog. Det gælder blandt andet i forhold til udfordringerne på retsstatsområdet i Ungarn, hvor det vil være mit klare budskab, at den ungarske regering bør tage den kritik, det internationale samfund har rettet mod Ungarn, dybt alvorligt.

Jeg ser frem til at møde mine europæiske kolleger og styrke det bilaterale arbejde.”