Spring til indhold

Danmark topper liste over lande med størst grad af retssikkerhed

22.02.2018  15:33
Danmark er det land i verden, der har opnået det højeste resultat i den nyeste udgave af det såkaldte Rule of Law Index fra 2017-18, der årligt udgives af den internationale organisation World Justice Project.
Ifølge undersøgelsen har Danmark indtaget førstepladsen med samlet 89 point ud af 100 mulige.

Vigtigheden af undersøgelsen afspejler de enkelte landes evne til at bekæmpe ulighed i befolkningen, at øge sammenhæng og forsoning i samfund, at skabe social og økonomisk fremgang og at bevare befolkningens tillid til de offentlige institutioner.

World Justice Projects Rule of Law Index måler retssikkerheden i 113 lande verden over på grundlag af data fra mere end 100.000 husholdninger og 3.000 ekspertundersøgelser. Vurderingen af retssikkerheden sker ud fra otte parametre: Begræsninger i regeringsmagt, fravær af korruption, åbenhed i forvaltningen, grundlæggende rettigheder, offentlig orden og sikkerhed, lovhåndhævelse, den civile retspleje og strafferetsplejen.

World Justice Project er en uafhængig organisation, der siden dens oprettelse i 2006 har arbejdet for at øge retssikkerheden verden over.

Kilde: World Justice Project (engelsk)