Spring til indhold

PODCAST: The Trade Council sætter lyd på eksporttrends 

19.12.2017  16:33
The Trade Council er klar med podcast kanalen 'Business Insights', der giver dig indblik i nye eksporttrends og markedsmuligheder.

I dag lancerer The Trade Council podcast kanalen 'Business Insights', hvor eksperter, virksomheder og diplomater gør lytteren klogere på Danmarks vigtigste eksportmarkeder, nye markedstrends og giver danske virksomheder gode råd om vejen til en eksportsucces. 

I den første episode af 'Business Insights' kan du høre Udenrigsminister Anders Samuelsen fortælle, hvordan Techplomacy kan fremme dansk eksport i udlandet og sikre en dansk styrkeposition inden for digitalisering og teknologi. Du kan også møde Danmarks nye tech-ambassadør Casper Klynge, der siden 1. september har stået i spidsen for tech-kontoret i teknologimekkaet Silicon Valley i USA. 

“Vi har fået virkelig mange henvendelser fra danske virksomheder, som synes - og jeg tror ikke, jeg løfter nogen hemmeligheder her - at det er en ret innovativ og god måde at tænke diplomati på. De kan godt se, at denne nye platform kan hjælpe dem ud i verden,” fortæller Casper Klynge.

Hør om tech-ambassadørens møder med flere af de store it-aktører og få eksempler på, hvordan Casper Klynge og hans kolleger i Silicon Valley, Beijing og København kan åbne døre for danske virksomheder til nye netværk og investorer.

Lyt her til den første episode af 'Business Insights': Sådan kan Danmarks tech-ambassadør hjælpe danske virksomheder.

Japans grå guld kan blive dansk gevinst
I podcasten 'Aldrende japanere skaber eksportmuligheder for danske sundhedsvirksomheder' kan du blive klogere på Japans demografiske disruption og de markedsmuligheder, som landets aldersudfordringer skaber for danske sundhedsvirksomheder med kosteffektive løsninger.

”Eksport af farmaceutisk og medicinsk udstyr til Japan var den største eksportsektor i 2016 og af stor betydning for Danmark,” forklarer den danske ambassadør i Japan, Freddy Svane.

I podcasten forklarer eksportrådgiver på den danske ambassade i Tokyo Peter Takizawa også, hvordan The Trade Council kan sætte danske virksomheder i kontakt med de rette japanske interessenter og myndigheder. 

Potentiale for danske sundhedsaktører i Kina, Tyskland og Saudi Arabien

I podcasten ’Derfor er kinesisk sundhedsreform relevant for danske virksomheder’ kan du høre den danske ambassadør i Kina, Carsten Damsgaard, og departementschef i Sundheds- og ældreministeriet, Per Okkels, fortælle, hvorfor transformationen af det kinesiske sundhedssystem skaber et nyt marked for danske virksomheder.

Du kan også blive klogere på fordelene ved at etablere sundhedsproduktion i Saudi Arabien i podcasten 'Saudi Arabien lokker sundhedsvirksomheder med fordelagtige vilkår' og få indblik i, hvordan it-virksomheden Life-Partners fra Padborg fik hul igennem til det store tyske sundhedsmarked i podcasten 'Gyldne muligheder for danske sundhedsvirksomheder i Tyskland'.

Lyt her til alle podcast fra 'Business Insights'.

Du kan også lytte med på itunes.