Spring til indhold

Samuelsen i Japan og Sydkorea: På arbejde for frihandel og sikkerhed

10.10.2017  14:59
Udenrigsminister Anders Samuelsen starter i dag et besøg i Japan, hvor han sammen med Kronprinsparret og 3 andre ministre står i spidsen for et stort dansk erhvervsfremstød med deltagelse af 55 danske virksomheder.

Besøget kommer efter, at EU og Japan i juli underskrev den politiske aftale om en kommende EU-Japan frihandelsaftale. Når frihandelsaftalen træder i kraft, vil der være tale om den vigtigste frihandelsaftale, EU til dato har indgået. Aftalen vurderes at ville føre til en betydelig vækst i den danske eksport til Japan.
Anders Samuelsen siger:

”Danmark er en lille åben økonomi og dansk velstand hviler på handlen med de store eksportmarkeder. Det er derfor frihandel er så vigtigt for os, og den kommende frihandelsaftale med Japan rummer store muligheder for danske virksomheder. Dem skal vi forstå at gribe, og jeg vil som udenrigsminister gøre mit for at sikre, at danske interesser varetages, og at virksomhederne tidligt kommer i gang med at udnytte det potentiale, aftalen giver.”

Ud over erhvervsfremstødet vil udenrigsministeren mødes med sin japanske kollega Taro Kono. Her vil de blandt andet gøre status på fremskridtene i det dansk-japanske strategiske partnerskab og diskutere nye samarbejdsområder. Endelig vil ministrene drøfte krisen omkring Nordkorea.

Efter besøget i Japan rejser udenrigsministeren fredag videre til Sydkorea, hvor han blandt andet vil holde møde med sin sydkoreanske kollega Kang Kyung-wha. De vil blandt andet diskutere det dansk-sydkoreanske strategiske partnerskab. Udenrigsministeren vil også besøge den demilitariserede zone mellem Syd- og Nordkorea. Besøget kommer på et kritisk tidspunkt, hvor det internationale samfund forsøger at presse Nordkorea til at leve op til FN’s sikkerhedsrådsresolutioner.

Anders Samuelsen siger i den forbindelse:

”Mit besøg skal vise total solidaritet med Sydkorea i en svær og usikker tid. Den ekstreme retorik fra Nordkorea, den seneste atomprøvesprængning og fortsættelsen af missilprogrammet er en trussel mod regionen og verden, som vi ikke kan ignorere. Danmark står skulder ved skulder med Sydkorea, Japan og hele regionen i det her spørgsmål. Nordkorea må stoppe sine atom- og ballistiske missilprogrammer øjeblikkeligt og efterleve sikkerhedsrådets resolutioner.”

For yderligere information kontakt:
Særlig rådgiver Niels Th. Dahl, 61 97 91 59