Spring til indhold

Er du studerende og vil du med til verdens største anti-korruptionskonference?

10.10.2018  13:16

Danmark er i år vært for den 18. International Anti-Corruption Confernce (IACC), som finder sted i Bella Center i København den 22.-24. oktober. Konferencen, der fokuserer på anti-korruption i relation til udviklingssamarbejdet og FN’s Verdensmål, arrangeres i samarbejde med Transparency International og IACC Council under temaet: ”Together for Development, Peace and Security: Now is the Time to Act.”

IACC er det største forum i verden, der samler repræsentanter fra den offentlige sektor, civilsamfundet, internationale organisationer, medierne, forskningsverden og den private sektor omkring den globale anti-korruptionsdagsorden. Målsætningen er at styrke det internationale samarbejde om bekæmpelse af korruption, som er en nødvendighed for at skabe en bæredygtig udvikling og realisere FN’s verdensmål.

Kampen mod korruption skal i fremtiden bæres af nutidens unge, og netop derfor er det vigtigt, at unge er med til at forme dialogen om, hvordan vi i fællesskab kan finde løsninger på at komme korruption til livs.  

Udenrigsministeriet vil derfor gerne invitere 100 unge studerende til at deltage ved konferencens første dag den 22. oktober.

Program for den 22. oktober
- IACC vil blive åbnet med taler fra statsminister Lars Løkke Rasmussen og udviklingsminister Ulla Tørnæs, samt andre internationale ledere.
- Der vil være omkring 20 forskellige events i form af workshops, panel debatter, filmvisninger og plenardebatter.
- De forskellige events vil beskæftige sig med anti-korruption inden for en bred vifte af temaer, så som: global sikkerhed og konflikt, teknologiske løsninger, verdensmålene, transparens, naturressourceforvaltning, bæredygtig udvikling, åbne virksomhedsregistre, skattesystemer, ulovlige finansielle strømme og meget andet.

Læs mere om programmet her: https://18iacc.sched.com/

For at registrere dig bedes du sende en mail til kfustud@um.dk med følgende oplysninger: Fulde navn, e-mail, navn på uddannelse og uddannelsessted.
Deadline for tilmelding er mandag den 15. oktober og registrering sker ud fra et først til mølle-princip, da der er begrænsede pladser.

Læs om hvordan Udenrigsministeriet behandler dine personoplysninger her: UM oplysningspligt og samtykke