Spring til indhold

Det digitale Danmark: En stærk partner for Smart Country Convention

12.11.2018  10:56
Ved Tysklands største digitaliseringsmesse Smart Country Convention, der afholdes for første gang mellem den 20.-22. november står Danmark stærkt som partnerland til at fortælle om sine erfaringer med den digitale transformation. Statsminister Lars Løkke Rasmussen står i spidsen for den danske delegation af fremtrædende ministre, organisationer og virksomheder.  

I Europa kommissionens DESI-Index, der rangordner medlemslandenes digitaliseringsgrad ligger Danmark igen i år i top. Dertil kommer, at Danmark dominerer FN’s rangliste over de mest veludviklede ”eGovernment”. Danmark  indtager dermed for første gang i år topplaceringen på begge ranglister. Den høje grad af digitalisering både af den offentlige sektor og i det private erhvervsliv er ikke gået ubemærket hen hos Danmarks nabolande  og derfor kan man finde Danmark, som officielt partnerland på Smart Country Convention i Berlin.

For at berette om den succesfulde danske digitaliseringsrejse vil sundhedsminister, Ellen Trane Nørby, minister for offentlig innovation Sophie Løhde, energi- og klimaminister Lars Christian Lilleholt med Statsminister Lars Løkke Rasmussen i spidsen alle være at finde på messen i november. De danske ministre ledsages af interesseorganisationerne Dansk Erhverv, Dansk Industri og Eksportforeningen, den danske ambassade i Berlin og mere end 30 danske virksomheder, der på forskellig vis beskæftiger sig med digitaliseringen i deres forretningsmodeller.

De danske fokusområder, på Smart Country Convention, er inden for: ”Future of Work” (med fokus på særligt offentlig digitalisering og digitalisering i uddannelsessystemet), ”Smart Health” (de digitale sundhedsløsninger) og ”Smart Urban Solutions”.

Gennem flere konferencer og workshops såvel som på den danske stand (Halle B, Stand B37) vil fagfolk samt øvrigt publikum have rig mulighed for at høre mere om den brede vifte af danske digitale-løsninger og erfaringer.

For yderligere informationer om programmet på Smart Country Convention:
https://www.smartcountry.berlin/de/SmartCountryConvention/Programm/index.jsp

Om Smart Country Convention:
Smart Country Convention finder sted for første gang nogensinde og stiller skarpt på digitaliseringen af den offentlige sektor. Det tyske Digitaliseringsforbund Bitkom og Messe Berlin er hovedarrangører. Messen, der strækker sig over tre dage skal finde sted hvert år på messeområdet i Berlin og samle relevante beslutningstagere fra den offentlige sektor, politik, de digitale erhverv, interesseorganisationer og forskningsverdenen. I et format, der dækker konferencer, workshops samt udstillingsområder beskæftiger Smart Country Convention sig med digitaliseringen af byer, kommuner, og det offentlige rum. Foruden at tage digitaliseringen af den offentlige forvaltning op drejer Smart Country Convention sig også om digitaliseringen af andre offentlige ydelser inden for, energi, mobilitet, sikkerhed, affald, vand, uddannelse, sundhed og boliger.