Spring til indhold

Ulla Tørnæs: Udnævner Bolette Christensen til at tænke nyt

21.08.2017  13:00
Udviklingsminister Ulla Tørnæs har udnævnt administrerende direktør i Børnefonden, Bolette Christensen som ny formand for Udenrigsministeriets Oplysningspulje.

Ministeren udtaler i forbindelse med udnævnelsen:

”Det glæder mig meget, at Bolette Christensen har påtaget sig formandskabet for Oplysningspuljen, og jeg ser frem til samarbejdet. Hun har en lang erfaring fra såvel den private sektor som fra civilsamfundsorganisationer og vil kunne bidrage med nytænkning af Oplysningspuljen”.

Foruden ny formand er der udpeget syv medlemmer af Oplysningspuljens bevillingsudvalg, der årligt uddeler 17 millioner kroner til kommunikation og oplysning om globale forhold og Danmarks udviklingssamarbejde.

Det nye udvalg skal revidere retningslinjerne, således at partnerskaber med for eksempel danske virksomheder og digitale platforme inddrages mere i kommunikationen.

”Jeg ønsker en mere global tilgang og større inddragelse af de nye globale verdensmål i kommunikationen. Der skal mere fokus på kommunikationsprodukter, der engagerer og involverer folk, så det folkelige engagement i udviklingssamarbejdet bliver styrket”.

I forbindelse med formandsudnævnelsen udtaler Bolette Christensen:

”Jeg glæder mig enormt til at udfylde rollen som formand, og jeg ser frem til at være med til at skabe engagement og folkelig forankring og få det bedste ud af Udenrigsministeriets Oplysningspulje. Danskerne skal vide, hvad vi foretager os ude i verden, og vi skal have endnu flere aktører i spil, når det kommer til at oplyse danskerne om udviklingslandenes udfordringer og de nye verdensmål.”

Se alle medlemmer af Udenrigministeriets Oplysningspulje her.

For yderligere information kontakt:
Poul Kjar, presserådgiver, tlf: 41865975