Spring til indhold

Opdater dig på danskerlisten

12.09.2017  04:11
Opdater dine oplysninger på danskerlisten, så ambassaden og udenrigsministeriet har mulighed for at kontakte dig i en krisesituation i udlandet

Sommeren er ovre og en masse danskere har benyttet ferien til at flytte sig rundt i verden, alene eller med familien – Nogle med jobbet, andre har været på ferie. Nogle er flyttet hjem, andre er flyttet ud.

Er du en af de danskere der har flyttet sig, beder vi dig gennemgå og opdatere dine oplysninger på danskerlisten, så ambassaden og udenrigsministeriet har mulighed for at kontakte dig i en krisesituation i udlandet, hvor du kan have brug for information. Samtidig beder vi dig slette dig på listen, hvis du ikke længere er i udlandet: http://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/danskerliste/.

Hvis du endnu ikke allerede har registreret dig opfordrer vi dig til at gøre det, uanset om du er i udlandet i kortere eller længere tid.

Hvis du skal til udlandet bør du altid undersøge på forhånd hvem der først skal hjælpe dig i det land du opholder dig i. Hvis du er i udlandet i kortere tid, er det som regel dit rejseforsikringsselskab som du skal henvende dig til for at få hjælp. Du bør derfor benytte lejligheden til at gennemgå hvad din rejseforsikring lover dig. Bor du fast eller i længere tid i udlandet, er det som regel de lokale myndigheder som står for at hjælpe i en krisesituation. Benyt i så fald lejligheden til at skaffe den nyeste information fra dine lokale myndigheder om hvordan en krisesituation håndteres og hvor man kan søge hjælp.