Spring til indhold

10 mio. kroner til fordrevne og flygtninge i Den Demokratiske Republik Congo

13.04.2018  13:11
Regeringen sender 10 mio. kroner til fordrevne og flygtninge fra den humanitære krise i Den Demokratiske Republik Congo.

Den Demokratiske Republik Congo står over for en skærpet humanitær krise som følge af tiltagende voldelig konflikt.

"Mere end 2 millioner mennesker er drevet på flugt alene i 2017 – det er et gennemsnit på 50 familier hver time, det er katastrofalt. Konflikten i Den Demokratiske Republik Congo er blevet kraftigt forværret over det sidste år. Udviklingen i landet har resulteret i en stadigt dybere humanitær krise. Fra dansk side bidrager vi derfor med 10 mio. kr., så vi kan hjælpe civilbefolkningen og fordrevne i Den Demokratiske Republik Congo og flygtningene i konfliktens nærområder," siger udviklingsminister Ulla Tørnæs.

Den humanitære situation i Den Demokratiske Republik Congo er meget alvorlig. Ud af en befolkning på omtrent 80 millioner mennesker, vurderes mindst 13,1 millioner at have behov for humanitær assistance og beskyttelse. Herunder er mere end 2 millioner børn under 5 år påvirket af alvorlig underernæring. Samtidig rammer sygdomme som kolera titusindvis af mennesker hvert år. Mere end 4,4 millioner mennesker er internt fordrevne, og ca. 800.000 er indtil videre flygtet til særligt nabolandene Uganda, Tanzania og Rwanda.

Den danske bevilling på 10 mio. kr. vil blive anvendt af FN’s Flygtningehøjkommissariat til hjælp af internt fordrevne og flygtninge i såvel Den Demokratiske Republik Congo som på tværs af regionen. De danske penge vil bl.a. bidrage til generelle beskyttelsesforanstaltninger for disse berørte mennesker.

Ud over det seneste bidrag er Danmark også en substantiel donor til FN’s Globale Nødhjælpsfond (CERF) med et årligt bidrag på 100 mio. kr. I starten af 2018 allokeredes et beløb på ca. 47,5 mio. USD fra fonden til humanitære indsatser i Den Demokratiske Republik Congo i lyset af den eskalerende krise.

For yderligere information kontakt:
Presserådgiver Marie Dørup Olesen tlf. 61979020