Spring til indhold

København er gæsteby ved Asiens største designevent

17.09.2018  10:27
London, Milano og Amsterdam har tidligere haft den ærefulde titel som gæsteby ved Asiens største designevent, Beijing Design Week. I år er turen kommet til København.

København har længe markeret sig internationalt som en af verdens bedste byer at bo i. Og det er der en lang række årsager til. Ikke mindst indbyder byens urbane miljøer til, at man bevæger sig og opholder sig i dem. I september 2018 får en lang række danske virksomheder mulighed for at vise et kinesisk og internationalt publikum, hvad det er der gør København til en særlig behagelig by at bo i.

Ikke mindst overborgmester Frank Jensen ser frem til begivenheden, der løber af staben fra den 22. september til den 5. oktober 2018:

 

 

Gammel gastank som ramme

Det er under overskriften, Living Is Giving, at København vil præsentere dansk design i bred forstand og fremvise dansk kunst og kultur, livsstil, gastronomi og byplanlægning og ikke mindst grønne, urbane, bæredygtige løsninger.

Selve udstillingen vil finde sted i en gammel, nedlagt gastank i det mondæne kunstdistrikt 798, som i denne anledning bliver ombygget til en dansk by, hvor mere end 20 forskellige danske virksomheder udstiller og giver deres bud på, hvorfor Danmark bør være på kinesernes radar, når de byfornyer, rejser eller søger gastronomisk inspiration.

 

Fremtidens byer

Bæredygtighed og levevenlige byer med spændende byrum, der er rare at opholde sig i, ligger i disse år højt på prioriteringslisten over tiltag i København. Sådan er det også i Beijing, som efter årtier med fokus på hurtig vækst, ønsker at gøre byens byrum mere attraktive for byens borgere.

Københavns overborgmester, Frank Jensen, ser derfor designugen som en unik mulighed for at København og Beijing kan udveksle erfaringer, udfordringer og løsninger til gavn for erhvervs- og kulturlivet i begge lande.

 

Workshops med fokus på bæredygtighed

Udover selve udstillingsbyen finder en række workshops, talks og en to-dages konference sted under overskriften Sustainable Cities.

"Vi ser frem til at præsentere en lang række events og arrangementer, hvor alle kan få muligheden for at opleve den Københavnske livsstil og deltage i workshops med fokus på bæredygtige byer, kultur, spildevand, intelligente transportsystemer og meget mere”, siger Per Boesgaard, sektorrådgiver ved Den Danske Ambassade i Beijing.

 

Programmet for det grønne spors arrangementer og workshops kan findes her:

Event program

 

Det forventes at fem millioner internationale og kinesiske gæster vil besøge Beijing Design Week.