Spring til indhold

Danmarks ambassadør til Iran returnerer til Teheran

20.11.2018  10:52
Udenrigsministeren sender Danmarks ambassadør til Iran tilbage for at drive det diplomatiske arbejde fremad og sikre tæt koordination med Danmarks partnere i Teheran.

Udenrigsministeren har i dag besluttet at sende Danmarks ambassadør i Iran tilbage til Teheran. Det sker, efter at EU’s udenrigsministre på et møde den 19. november i Bruxelles udtrykte fuld opbakning til Danmark i sagen om iransk planlægning af et attentat på dansk jord. En ny fase går nu i gang i arbejdet med at modgå uacceptabel iransk adfærd. Det danske diplomati vil have stort fokus på at understøtte dette arbejde i de europæiske hovedstæder, i Bruxelles og i Teheran.
Udenrigsminister Anders Samuelsen siger:
 
”Hjemkaldelsen af den danske ambassadør bidrog i meget høj grad til at sætte fokus på behovet for klare reaktioner på de iranske aktiviteter. Den danske sag har været med til at skabe momentum for en fornyet diskussion i EU om fælles tiltag imod Iran. Det stod helt klart med den stærke opbakning til Danmark på EU-udenrigsministermødet i går, og det er jeg meget tilfreds med. Det vil nu kræve et intensiveret diplomatisk benarbejde at komme i mål. Derfor har jeg i dag bedt den danske ambassadør om at vende tilbage til Teheran for også derfra at intensivere diplomatiet og at koordinere tæt med vores europæiske partnere.”
 
Ambassadøren blev den 31. oktober 2018 midlertidigt hjemkaldt til Danmark med henblik på konsultationer. Det skete som reaktion på sagen om iransk planlægning af et attentat på dansk grund. Ambassadøren forventes at ankomme til Teheran den 22. november 2018.

For yderligere information:
Presserådgiver Kasper Thams Olsen, 61 97 90 31.