Spring til indhold

Berlin-premiere på Brechts ”Svendborgdigte”

07.02.2018  11:31

BaggårdTeatret opfører for første gang det anmelderroste musikteater ”Svendborgdigte” i Berlin den 3. og 4. marts.

I over 50 år har det danske BaggårdTeatret præsenteret moderne værker, der har til formål at bevæge publikum og påvirke samfundet. ”Hinterhofteatret” - som det hedder på tysk – turnerer rundt i både Danmark og Europa og kommer nu altså til Berlin. 
”Svendborgdigte” er en digtsamling af den tyske digter og dramatiker Bertolt Brecht. Digtsamlingen er opkaldt efter byen Svenborg på Fyn, hvor Brecht søgte tilflugt under sit danske eksil i årene fra 1933 til 1939, før nazisternes forfølgelse i Tyskland fandt sted.

Allerede under denne tid modtog Brecht flere besøg af den østrigske komponist Hanns Eisler, for sammen at tilsætte toner til en stor del af digtene. Denne forbindelse mellem digtning og musik har BaggårdTeatret i samarbejde med regissør Petra-Leonie Pichler taget op. De har sammen skabt et stykke poetisk musikteater, som også tilbyder interessante refleksioner, der ikke kunne være mere aktuelle.

Baner freden vejen til krig? Hvad betyder flugt, fordrivelse og bogafbrændinger for arbejdet som digter? Hvordan kan man fastholde et poetisk sprog i en verden, der er helt ude af sig selv, men som både er elsket og frygtet af digteren? Brechts samling er et stort kunstnerisk tidsdokument, der tegner et skræmmende billede af Europa i slutningen af 1930’erne, set med en politisk flygtnings øjne.

BaggårdTeatret er sponsoreret af Svendborg Kommune, Dansk Kunstnerråd og private fonde.

Forestillingerne er gratis, men billetbestilling bedes foretages her