Spring til indhold

Selvstændig fiskeristyrelse er nu etableret

24.11.2017  13:45
Den selvstændige Fiskeristyrelse i Udenrigsministeriet under fiskeriminister Karen Ellemann er nu officielt oprettet.

Det sker efter indgåelsen af en aftale mellem Udenrigsministeriet, Miljø- og Fødevareministeriet og Finansministeriet om udskillelsen af styrelsen fra Miljø- og Fødevareministeriet.

Fiskeristyrelsens centrale del vil få til huse i Nyropsgade i København. Styrelsen vil have godt 60 medarbejdere på kontoret i København. Styrelsen har endvidere 15 medarbejdere i Sønderjylland samt omkring 160 medarbejdere rundt om i Danmark i de regionale kontorer og på fiskeriinspektionsskibene. Styrelsen skal samarbejde med fiskeripolitisk afdeling i Udenrigsministeriet. Vicedirektør Joan Reimann vil være fungerende direktør, indtil der er ansat en direktør for styrelsen.

Karen Ellemann udtaler: ”Jeg er glad for, at vi er nået så langt med arbejdet med at styrke fiskeriområdet, at vi nu har etableret en selvstændig fiskeristyrelse. Det er et helt centralt element i at sikre en velfungerende administration af fiskeriet. Med den nyligt indgåede politiske aftale mellem alle Folketingets partier og oprettelsen af en selvstændig fiskeristyrelse er vi nu et stort og vigtigt skridt nærmere en moderne og effektiv fiskerikontrol, som skal skabe rammerne for et velfungerende fiskerierhverv.”

For yderligere oplysninger kontakt:  
Presserådgiver Anna Munck, Udenrigsministeriet, e-mail: annmun@um.dk, tlf. 61 97 90 33