Spring til indhold

Vær forsigtig: Kraftig regn forårsager store skader i Peru

27.03.2017  16:01

Kraftig regn gennem flere uger har forårsaget oversvømmelser og jordskred i Peru. Hårdest ramt er den nordlige del af landet omkring byerne Tumbes, Trujillo og Piura. Vandmængderne har også berørt visse områder i hovedstaden Lima, hvor floden Rimac gik over sine bredder.

Regntiden varer sædvanligvis til midten af april. I år har mængden af nedbør været den kraftigste siden 1990’erne. 90 mennesker har ifølge de peruvianske myndigheder mistet livet som følge af regnen de seneste måneder, og mere end 28.000 hjem er gjort ubeboelige.

Der falder fortsat meget regn i den nordlige del af landet, og der er stor risiko for yderligere oversvømmelser

Infrastrukturen har lidt stor skade. Mange steder i landet har jordskred ødelagt veje og broer, ligesom skader på forsyningen af vand og el i flere områder har ført til mangel på rent drikkevand og strømafbrydelser.

Ifølge Ministeriet for Handel og Turisme er turistdestinationerne i den sydlige del af landet ikke ramt af vandmængderne. Det drejer sig blandt andet om Cusco, herunder Machu Picchu, Arequipa, Ayacucho, Puno, Ica og Tacna. De primære turistområder i Lima er heller ikke påvirket af regnen.

Danskere i Peru opfordres til stor agtpågivenhed, hvis de befinder sig i de ramte områder, og man bedes nøje følge myndighedernes instruktioner og anbefalinger.