Spring til indhold

Stort besøg hos tysk forsvarsindustri åbner nye døre for danske virksomheder

30.10.2017  10:55
Nye markedsdynamikker og forretningsmuligheder for danske SMV’ere var i centrum, da en delegation fra dansk forsvarsindustri besøgte Sydtyskland i sidste uge. Ambassadør Friis Arne Petersen var blandt talerne, som gav deltagerne et førstehåndsindblik i deres muligheder på det tyske marked.

Da ambassadør Friis Arne Petersen i torsdags holdt tale for den danske forsvarsindustri samt tyske partnere i München, fremhævede han vigtigheden af industrielt samarbejde på forsvarsområdet mellem Danmark og Tyskland.

Anledningen var et stort virksomhedsbesøg i Sydtyskland arrangeret af Det Danske Generalkonsulat i München og forsvarsattacheen i Berlin i samarbejde med Forsvars- og Aerospaceindustrien i Danmark (FAD), som fandt sted fra d. 25.-27. oktober. Her fik 12 virksomheder fra Danmark et førstehåndsindblik i den tyske forsvarsindustris investeringsplaner, mens de danske deltagere fik mulighed for at showcase deres produkter og spidskompetencer for potentielle tyske partnere.

En vigtig del af programmet var besøg hos to store leverandører i europæisk forsvarsindustri, Krauss-Maffei Wegmann (KMW) og General Dynamics European Land Systems (GDELS Mowag) i henholdsvis München og Kreuzlingen, Schweiz. Det danske forsvar har placeret ordrer hos begge leverandører, hvilket udløser industrielle samarbejdsforpligtelser til fordel for dansk forsvarsindustri.

”Formålet med denne delegation har været at bringe danske virksomheder i dialog med centrale, internationale virksomheder og gøre dem opmærksomme på, at der er forretningsmuligheder i Tyskland. Men det er forretningsmuligheder, som kun kan give fuldt udbytte i tæt samarbejde med internationale leverandører blandt vores NATO-allierede, såsom KMW og GDELS Mowag,” siger Lars Svane Hansen, konsul i München.

Besøg er led i ny og målrettet indsats

Også til stede under besøget var den danske forsvarsattaché ved ambassaden i Berlin, Dan B. Termansen. Han understreger, at den tyske forsvarsindustri i de kommende år rummer store muligheder for danske virksomheder:

“Men det er samtidig et udfordrende og til tider svært tilgængeligt marked, der kræver vedholdenhed, særlig markedsviden og et vist netværk for at kunne slå igennem,” siger han.

“Derfor ser vi frem til at hjælpe flere danske virksomheder med at komme ind på det tyske marked. Arrangementet i München er det første skridt i en større og mere målrettet indsats, hvor vi går i dialog med danske SMV’ere, der overvejer eller har konkrete planer om at træde ind på markedet i Tyskland.”

Maskinfabrikken RIVAL er en af de danske virksomheder, som allerede har haft succes i Tyskland. Christian Aarup, salgschef hos RIVAL, forklarer, at netværk spillede en central rolle, da de trådte ind på det tyske marked.

”Gennem vores eksisterende kompetencer inden for olie- og gassegmentet fik vi øje på vores muligheder i Tyskland. For RIVAL har netværk fra begyndelsen været en vigtig faktor for vores succes med forsvarsindustrien, og netværk bliver også afgørende for mange af vores fremtidige projekter,” siger han.

Er du interesseret i at vide mere om mulighederne inden for tysk forsvarsindustri?

Danske virksomheder, som ønsker at undersøge deres muligheder inden for den tyske forsvarsindustri, har adgang til ekspertviden hos danske repræsentationer i Tyskland.

Tag kontakt til:

Forsvarsattaché Dan B. Termansen via ambassaden i Berlin.

Konsul Lars Svane Hansen via Generalkonsulatet i München.

Kommende aktiviteter

December 2017: Defence Industry Camp i Berlin efterfulgt af et stort netværksarrangement på ambassaden. For nærmere information kontakt venligst ambassaden i Berlin.