Spring til indhold

Europæiske Bocuse d'Or-mesterskaber i Torino: Rasmus Kofoed er coach for Kenneth Toft-Hansen

08.06.2018  10:57
Når Kenneth Toft-Hansen fra Svinkløv Badehotel skal repræsentere Danmark ved de europæiske Bocuse d’Or-mesterskaber i Torino 11.-12. juni 2018, er det med Bocuse d’Or-legenden Rasmus Kofoed fra Geranium som coach. 

Siden Kenneth Toft-Hansen vandt den danske udtagelseskonkurrence til Bocuse d’Or sidste år, har Rasmus Kofoed været tilknyttet den danske kandidat som mentor og sparringspartner, og nu har det danske Bocuse d’Or-akademi fået Rasmus Kofoed med på holdet som coach. Det betyder, at det er Rasmus Kofoeds opgave at inspirere og motivere Kenneth Toft-Hansen og at give ham feedback under træningen op til de kommende konkurrencer. Rasmus Kofoed er den eneste kok i verden, der har vundet bronze, sølv og guld ved de prestigefyldte konkurrencer i Lyon, og derfor har han en helt særlig status inden for konkurrencen. Til daglig er han kok og medejer af Geranium i Parken i København - den eneste restaurant i Danmark med tre Michelin-stjerner. ”Det er helt enestående, at vi i Danmark kan trække på en kapacitet som Rasmus Kofoed, og vi er derfor meget glade for at have ham med som coach for det danske Bocuse d’Or-team,” udtaler formanden for Bocuse d’Or i Danmark, Ritt Bjerregaard.

Danmark har ikke ved de seneste to konkurrencer opnået point nok til hverken medaljer eller særpriser. Med Rasmus Kofoed som coach håber Bocuse d’Or Danmark, at det kan hjælpe med igen at få Danmark placeret i toppen af verdens gastronomiske liga. Med som assistent har Kenneth Toft-Hansen den talentfulde, unge kok Christian Wellendorf, og teamets præsident, som sidder i dommerpanelet under konkurrencen, er en anden stor kapacitet, nemlig Francis Cardenau, som har spillet en stor rolle i den gastronomiske revolution, der har fundet sted i Danmark i de seneste årtier.

Historisk set har Danmark klaret sig godt ved konkurrencerne og er kun overgået af Sverige, Norge og Frankrig, når det kommer til antallet af vundne medaljer. Kenneth Toft-Hansen stiller op for anden gang. Han repræsenterede også Danmark for to år siden, hvor han fik sølvmedalje ved de europæiske mesterskaber og kom på en 6. plads ved ’VM’ i Lyon, så makkerparret med den tidligere guldvinder lover godt for Danmark, siger Ritt Bjerregaard.
Kenneth Toft-Hansen sætter pris på at have Rasmus Kofoed med som coach: ”Rasmus Kofoed er meget mere involveret, end jeg havde turdet drømme om. Han har en holdning til ALT, en enorm viden om konkurrencen og stor empati for os i køkkenet, for han har selv prøvet hele processen tre gange.”