Spring til indhold

Ulla Tørnæs i Indonesien: Nyt vindkort skal vise vej til vækst og vindenergi

02.05.2017  10:37
Vækst, vedvarende energi og danske virksomheders viden står øverst på dagsordenen, når minister for udviklingssamarbejde, Ulla Tørnæs, i dag lancerer et nyt kort over Indonesiens vind i hovedstaden Jakarta.
Formålet med vindkortet er at vise potentialet for vindenergi i Indonesien, som har en ambitiøs målsætning om, at 23% af energiforbruget til Indonesiens 17.000 øer og cirka 260 millioner indbyggere i 2025 skal komme fra vedvarende energi.
 
”Jeg er meget tilfreds med, at vi med lanceringen af vindkortet i dag har taget næste skridt i Danmarks ambitiøse energi-partnerskab med Indonesien. Indonesien skal sikre strøm til en kvart milliard indonesere for at fortsætte den økonomiske vækst. Den strøm forsøger vi fra dansk side at gøre så grøn som muligt, så vi kan bidrage til, at Indonesien kan leve op til målet om mindre CO2-udledning. Når vi skal bidrage til, at Indonesien kan realisere potentialet for vedvarende energi, så er et vigtigt første skridt at vide, hvordan vi får mest muligt ud af vinden i Indonesien. Det skal vindkortet bidrage til,” siger Ulla Tørnæs.
 
Ulla Tørnæs lancerer vindkortet på et energi-seminar, hvor blandt andet Indonesiens energiminister, indonesiske og danske virksomheder deltager, herunder Vestas og Siemens.
 
”Danske virksomheder kan levere noget af den viden og de løsninger, som Indonesien efterspørger. Det første store vindprojekt tilknyttet det nationale indonesiske el-net blev allerede underskrevet i København sidste år – det skaber jobs i Danmark, og vækst og værdi i Indonesien. Men der er potentiale til endnu flere fælles vindprojekter. Det er jeg sikker på, det nye vindkort vil bidrage til”, slutter Ulla Tørnæs.
 
Danske og indonesiske myndigheder har samarbejdet på energiområdet gennem en årrække. Formålet er at bidrage til øget energieffektivitet og bedre udnyttelse af mulighederne for vedvarende energi i Indonesien gennem dansk viden og løsninger. Ministeren for udviklingssamarbejde besøger Indonesien fra den 30. april – 3. maj.
 
For yderligere information, kontakt:

Marianne Lynghøj, særlig rådgiver for Ulla Tørnæs: tlf. 42485158
Dorte Bryde, presserådgiver, tlf. 50778698