Spring til indhold

Open Governance i den digitale tidsalder

21.06.2017  09:30
Hvordan udnytter vi digitaliseringens muligheder til at skabe en mere åben og transparent offentlig forvaltning? Dette er et af hovedspørgsmålene, når den danske ambassade og Transparency International Tyskland sammen afholder konferencen ”Open Governance i den digitale tidsalder”. Konferencen vil finde sted på den danske ambassade d. 29. juni, kl. 18:00 til 20:30.

Konferencen bringer politiske aktører og eksperter fra Danmark og Tyskland sammen, og vil således udgøre et forum for en dansk-tysk idé- og erfaringsudveksling. Sammen vil vi diskutere, hvordan digitaliseringen kan udnyttes fuldt ud i den offentlige forvaltning.

Som et led i Open Government Partnership initiativet har 75 lande verden over, heriblandt også Danmark og Tyskland, forpligtet sig til at fremme transparens, borgerinddragelse og korruptionsbekæmpelse. Vi tror på, at digital teknologi spiller en vigtig rolle heri. Digitaliseringen har potentiale til at løfte åbenhed og transparens i den offentlige forvaltning og dermed sikre mere effektive og ansvarlige beslutningsprocesser. Samtidig kan digitale værktøjer lette borgernes adgang til såvel offentlige myndigheder som offentlig data.

Danmark og Tyskland har begge stor interesse i Open Government Partnership-dagsordenen. Ifølge Transparency Internationals antikorruptionsindeks er begge blandt de lande med det laveste opfattede niveau for korruption i den offentlige sektor. Desuden er debatten om transparens i regeringsapparatet af stor offentlig interesse i begge lande, hvor der er en forventning om, at åben og transparent regeringsførelse bliver prioriteret højt.

Online tilmelding her.

Detaljer om konferencen:

Konference: Open Governance i den digitale tidsalder
Hvornår: 29. juni 2009, kl. 18:00-20:30
Hvor: Den Kongelige Danske Ambassade / Rauchstraße 1 / 10787 Berlin