Spring til indhold

Century of the Child – Nordisk design for børn fra 1900 til idag

10.07.2017  11:00
Udstillingen Century of the Child er udviklet af MOMA i New York og senere videreudviklet i et museumssamarbejde i Norden. Efter stationer i Sverige, Danmark, Finland og Island vises udstillingen nu for første gang i Tyskland.

Hvad: Udstilling "Century of the Child"

Hvor: Nordiske Ambassader Berlin

Hvornår: 14. juli – 22. oktober 2017

Udstillingen låner sin titel fra den svenske reformpædagog Ellen Keys bog af samme navn, der blev udgivet i år 1900. Her forudså Key, at det 20. århundrede ville blive et århundrede, der satte fokus på børns kreative udvikling samt børns rettigheder og behov på en ny og inkluderende måde. Frem til i dag er disse tanker og idealer blevet omsat i en lang række fysiske genstande, fænomener og tiltag, der favner bredt. Fra skolebyggerier, legepladser og nye boligformer over reklamekampagner,
computerspil og børnebøger til tøj, møbler og julemærker. Design på alle skalatrin – fra stort til småt. Perspektivet er nordisk design til børn, og der bliver lagt særlig vægt på danske bidrag. Udstillingen blev til i et samarbejde mellem Museum Vandalorum i Sverige, Designmuseet i Finland og Designmuseum Danmark.

I Berlin indrettes der børnehjørner, hvor børn kan kan tumle med møbler fra bObles, læse børnebøger, tegne og lege med Lego, mens de voksne fordyber sig udstillingen eller får en god kop kaffe i husets kaffebar. I forbindelse med udstillingen er der hen over sommeren også børnefilmprogram.
26. september står ambassaderne desuden for et seminar om familiepolitik i samarbejde med Deutsches Institut für Kinder und Jugend.

Flere informationer på den nordiske hjemmeside:
www.nordischebotschaften.org