Spring til indhold

Ambassaden deltog i fejringen af endnu en veloverstået cykelkampagne i Tjekkiet

08.06.2017  17:23
Tirsdag d. 6. juni tog en delegation fra den danske ambassade, ledt af Ambassaderåd Per Brixen, hele vejen til Jihlava og Otrokovice for at deltage i fejringer efter afslutningen på den vellykkede kampagne ”Vi cykler på arbejde”, der har kørt i hele maj måned. Her prøvede Ambassaderåd Per Brixen bl.a. sine evner på en noget anderledes tandemcykel.

Et af de helt store succesinslag for både børn og voksne var de "skøre" cykler leveret af Cyklokuriozity. FOTO: Den danske ambassade.

På cykel, med offentlig transport eller til fods – ”Vi cykler til arbejde” har ramt Pindsvinene fra Jihlava.

Ambassaderåd Per Brixen mødte Jihlavas Borgmester til en diskussion om byens fremtidige planer for byudvikling og mobilitet i forbindelse med kampagnen ”Vi cykler til arbejde” og byens egen cykelkampagne under sloganet "Kolmo, busem, pěšky, s jihlavskými ježky" (på cykel, med offentlig transport eller til fods, med jihlavas pindsvin).

På trods af at byen endnu ikke har en færdig mobilitetsplan, kan man allerede finde praktiske tiltag, som dette helt specielle cykelstativ placeret ved bytorvet. FOTO: Milan Körber.

Efter mødet med borgmesteren var der også tid til at udforske det historiske rådhus og deltage i festlighederne i byen, der skulle markere afslutningen på cykelkampagnen. Her mødtes Per Brixen med Jaroslav Vymazal, formanden for den tjekkiske cykelassociation, som ambassaden længe har arbejdet tæt sammen med for at fremme cykelkulturen i Tjekkiet. Løbende med cykelkampagnen har udstillingerne "Good Solutions" og "Good Cities" været opstillede i Jihlava hele maj måned inden de drog videre til Otrokovice.

Koordinaterne fra Jihlavas "Vi cykler til arbejde" kampagne sammen med repræsentanter fra Tjekkiets cykelassociation og den danske ambassade. FOTO: Den danske ambassade.

I Otrokovice fører Continental Barum an i kampen for at få flere cykelister i bybilledet.

Første stop i Otrokovice var hos Continental Barum, der har over 5000 medarbejdere og dermed er regionens største arbejdsplads. Selvom fabrikken producerer dæk til biler er virksomheden meget aktiv i promoveringen af cykling i byen og ikke mindst til og fra arbjede. I alt deltog 507 i kampagnen Vi cykler til arbejde i Zlin og Otrokovice området, hvor 164 af de deltagende kom fra Continental Barum. Virksomheden har sørget for, at deres medarbjedere har gode forudsætninger med 700 cykelparkeringpladser, skabe til udstyr såsom hjelme og selvfølgelig mulighed for at tage et bad efter cykelturen til arbejdet. Grundet virksomhedens størrelse har de også valgt at have flere cykler placeret inde på fabriksområdet, som medarbejderne kan bruge til at bevæge sig rundt.

Hos Continental Barum cykler de ikke kun til arbejde, men også arbejdet. FOTO: Den danske ambassade.

Det kom derfor ikke som en overraskelse at Continental Barum i år modtog prisen for årets cykelarbejdsgiver. Ambassaderåd Per Brixen var med til at uddele de resterende priser for regionen og sagde kort et par ord om cykling og cykeltraditioner i Danmark.

Alle vinderne fra året "vi cykler til arbejde" kampagne i Zlín og Otrokovice området. FOTO: Den danske ambassade.

De danske cykel og byudviklingsudstillinger Good Solutions og Good Cities vil være udstillet i Otrokovice frem til den 15. juni. Udstillingerne er blevet til i samarbejde med cykelassociationen i Tjekkiet og har til formål at fremme diskussionen inden for cykling og grøn mobilitet i Tjekkiet. Efter Otrokovice vil udstillingen flytte videre til Oslavan, hvor den vil være indtil den 30. juni. Læs mere om udstillingerne her.