Spring til indhold

Podcast om Indien med Ambassadør Peter Taksøe-Jensen

11.12.2017  11:34
”Ambassadørerne” er en podcast-serie produceret af Udenrigsministeriet. Her analyserer danske ambassadører aktuelle emner fra deres forskellige ambassadørposter, og i denne uge er turen kommet til Danmarks Ambassadør i Indien, Peter Taksøe-Jensen.

Lyt til Udenrigsminiseriets senester udgave af podcastserien "Ambassadørerne", hvor Peter Taksøe-Jensen i denne uge analyserer Indiens politiske klima og snakker om Permierminister Modis ambition om at gøre Indien til en stormagt i 2047.

Indien er verdens største demokrati med 1,3 mia. indbyggere, 29 delstater, 22 officielle sprog store kulturelle og regionale forskelle og ikke mindst store religiøse spændinger. Premierminister Modi fra partiet BJP (Bharatiya Janata Party), som blev valgt i 2014, har en vision om, at Indien skal være en global stormagt i 2047 – hundrede år efter Indiens uafhængighed.

Lyt med og hør om bl.a. Modi som indenrigspolitisk leder, Indiens reformprogram og om det kontrastfyldte land, der både vil have verdens største arbejdsstyrke i 2027 og samtidig kæmper med de 200 millioner indere, der i dag lever under den absolutte fattigdomsgrænse.

Udsendelsen kan findes her:

Som podcast til din iPhone

På Soundcloud

På Spreaker