Spring til indhold

Udenrigsministeren besøger Moskva

06.02.2018  06:34

Udenrigsminister Anders Samuelsen besøger den 6.-7. februar Moskva, hvor han skal mødes med sin russiske kollega, udenrigsminister Sergej Lavrov. Udenrigsministeren vil desuden lede et møde i det dansk-russiske regeringsråd for økonomisk samarbejde sammen med den russiske transportminister, Maxim Sokolov.

Anders Samuelsen udtaler:

”Jeg ser frem til besøget i Moskva. Det er ingen hemmelighed, at Danmark og Rusland ser forskelligt på en række områder. Fra min side er det klart, at blandt andet Ruslands aggression i Ukraine vil komme til at fylde - ligesom Ruslands selvhævdende adfærd i forhold til Baltikum og i Østersøen, som vi siger klart fra over for. 

Samtidig skal vi selvfølgelig også tale om de områder, hvor der er rum for dansk-russisk samarbejde. Det gælder f.eks. i Arktis, hvor Danmark, Rusland og de øvrige arktiske stater ønsker at fastholde og styrke en fredelig og økonomisk bæredygtig udvikling af regionen. Og det er også i den optik, at jeg skal deltage i det dansk-russiske regeringsråd. Det handler om at hjælpe danske virksomheder med at få de bedst mulige betingelser for at drive forretning i Rusland til gavn for Danmark og dansk erhvervsliv.”

For yderligere information: Særlig rådgiver, Niels Th. Dahl, 61979159