Spring til indhold

Danmarks udenrigsminister besøger Hannover og München

21.04.2017  09:01
Den danske udenrigsminister Anders Samuelsen rejser den 24. og 25. april til Hannover og München.

I Hannover lægger udenrigsministeren vejen forbi verdens største industri- og fagmesse Hannover Messe 2017. Her besøger Anders Samuelsen den store danske fællesstand med 36 danske virksomheder repræsenteret.

Et absolut hovedtema på Hannover Messe 2017 er ”Industri 4.0”. Industri 4.0 er en højaktuelt, global udvikling og i høj grad drevet af tysk erhvervsliv. Med Tyskland som Danmarks absolut største samhandelspartner er der for danske virksomheder og underleverandører derfor store udviklings- og eksportmuligheder inden for hele udviklingen af den fjerde industrielle revolution.

Under besøget i Hannover vil udenrigsministeren sammen med både danske og tyske virksomheder drøfte udvidede dansk-tyske samarbejdsmuligheder netop inden for industriel digitalisering og fremtidens tyske industriproduktion.

Efter Hannover rejser Anders Samuelsen til München, hvor han blandt andet mødes med Bayerns finansminister, Markus Söder. I München besøger udenrigsministeren også en række af Tyskland førende højteknologiske virksomheder som Siemens og BMW.

Centralt for ministerens besøg i både Hannover og München er digitaliseringsdagsordenen og digitalt diplomati. Begge dele har høj prioritet for den danske regering og indgår i regeringens samlede arbejde med at styrke samhandlen med Tyskland med et øget fokus på eksportmarkedet i Sydtyskland.