Spring til indhold

Ulla Tørnæs med LEGO og aarhusiansk cykelkultur i Sydafrika

02.03.2018  08:00

Udviklingsminister Ulla Tørnæs besøger i disse dage Sydafrika. Som en del af programmet besøger ministeren en skole, der støttes af LEGO og tager på en cykeltur i townshippet Mamelodi med den lokale borgmester for at fremme grøn og sund transport.

Ulla Tørnæs udtaler om sit besøg på skolen:
”Jeg glæder mig meget til at opleve, hvordan LEGO anvendes som et redskab i undervisningen i sydafrikanske klasseværelser. LEGO Foundation er en vigtig partner på uddannelsesområdet, og de gør en forskel for børn i Sydafrika med deres tilgang til læring gennem leg. Partnerskaber med civilsamfund, private aktører, fonde og regeringer er afgørende, hvis vi skal opfylde verdensmålet om kvalitetsuddannelse.”

LEGO Foundation tilføjer:
”Sammen med UNICEF og det sydafrikanske ministerium for basisuddannelse kan vi forbedre kvaliteten af den tidligere uddannelse, som de mindre børn får i institutionerne. Initiativet benytter leg som redskab og metode til tidlig indlæring og holistisk udvikling for børn gennem ved eksempelvis at træne 150.000 lærere og pædagoger i metoderne.”

Partnerne arbejder også sammen for at organisere den internationale ’Play Conference’ i Sydafrika i slutingen af dette år.
Danmark støtter bl.a. uddannelse gennem Global Partnership for Education, hvor regeringen tidligere på året annoncerede at øge bidraget fra 200 mio. kr. årligt til 250 mio. kr. årligt indtil 2021.

Cykelturen i Mamelodi sker i anledning af et partnerskab mellem Aarhus og Pretoria, der blev indgået i efteråret sidste år. Aarhus kommune assisterer bl.a. med teknisk hjælp til at fremme cykelkultur i området. Samarbejdet kan på sigt komme til at omfatte forretningsudvikling, jobskabelse, boligudbygning, vandforsyning, spildevand, grøn energi, landbrug og fødevaresikkerhed.

Pretorias borgmester Solly Msimanga siger:
”Vi ser det som en strategisk mulighed for at få opmærksomhed omkring alternative transportmuligheder, der gavner både miljøet og sundheden. Vi er som by allerede begyndt at profilere cykling som et transportmiddel og laver jævnligt aktiviteter og kampagner om det.”

Byerne Aarhus og Pretoria har indgået et partnerskab og er ved at lave et projekt sammen, der bl.a. skal fremme grøn transport i Sydafrika.   
 
For yderligere oplysninger kontakt presserådgiver Marie Dørup Olesen på tlf. 6197 9020.