Spring til indhold

Udenrigsministeren åbner dansk ambassade i Algeriet

05.03.2018  07:00

Udenrigsminister Anders Samuelsen besøger Algeriet den 4.-6. marts for at deltage i den officielle indvielse af den danske ambassade i Algier.

Udenrigsministeren siger:

”Jeg er rigtig glad for at kunne åbne den danske ambassade i Algier. Algeriet er en vigtig partner og allieret på en lang række områder af stor betydning for Danmark. Ikke mindst glæder jeg mig til at styrke vores samarbejde om øget stabilitet og økonomisk fremgang i Nordafrika og Sahel. Algeriet er også en vigtig partner i forhold til håndteringen af de migrationsudfordringer, som Europa står over for. Derudover er Algeriet Afrikas fjerdestørste økonomi og et marked i vækst. En styrket dansk tilstedeværelse i Algier vil kunne fremme danske kommercielle interesser i Algeriet. Derfor er det også en stor fornøjelse for mig at være ledsaget af en kreds af toneangivende danske virksomheder, der alle ser et betydeligt potentiale i Algeriet.” 

Ud over at deltage i den officielle åbning, vil udenrigsministeren også have særskilte møder med premiereminister Ahmed Ouyahia, udenrigsminister Abdelkader Messahel og adskillige ressortministre. Udenrigsministeren vil endvidere åbne et dansk-algerisk Business Forum, arrangeret af DI og dets algeriske søsterorganisation FCE, og med deltagelse af repræsentanter fra danske og algeriske virksomheder. Endelig deltager udenrigsministeren i et besøg på den fabrik, Novo Nordisk er ved at anlægge uden for Algier.

For yderligere information kontakt:
Presserådgiver Anne Ege, tlf.: 41 53 25 26