Spring til indhold

Boglancering: Helle Helle gæster Prag

11.09.2017  10:51
D. 20. september 2017 kl. 18.00 er der boglancering af Helle Helles roman ”Dette burde skrives i nutid”, der netop er oversat til tjekkisk af Helena Březinová. Helle Helle er selv tilstede til arrangementet, hvor hun vil diskutere, signere og læse op fra sit nyoversatte værk.

Helle Helle

Helle Helle (1965) gæster Prag i forbindelse med lanceringen af hendes bog ”Dette burde skrives i nutid”, der netop er oversat fra dansk til tjekkisk af Helena Březinová.

Helle Helle er en stor dansk forfatter, som har udviklet sin egen minimalistiske skrivestil, hvor hun ”i korte tekster indfanger moderne hverdagsmennesker i situationsglimt med undertoner af en betydning, hvis fortolkning overlades til læseren” (Østergaard & Schack, Den Store Danske, Gyldendal [11/9 2017]).

Hendes bøger er oversat til 17 sprog, og hun har modtaget flere priser for sit arbejde, herunder Kritikerprisen, De gyldne laurbær og P.O. Enquists Pris.

Bogen ”Dette burde skrives i nutid” handler om en ung kvinde, der bor til leje ved stationen i Glumsø. Hun burde gå til timer på universitetet, men i stedet driver hun mest rundt i Scala, støder ind i naboer derhjemme eller er sammen med sin forfatterspireven Hase.

"Den når rundt om forfatterspirer, ungdommeligt kæresteri, egen bolig og er selvfølgelig fremragende,” skriver Tue Anersen Nexø om bogen i Information.

Om lanceringen

Hvornår: 20. september 2017 kl. 18.00-20.00

Hvor: Prag hovedbibliotek, Mariánské náměstí 1, 115 72 Prag, Tjekkiet

Pris: Gratis adgang

Find begivenheden på Facebook her