Spring til indhold

Events

Oversigt over events, som ambassaden i Singapore afholder eller er medarrangør af i løbet af 2019. Følg også 'Embassy of Denmark in Singapore' på LinkedIn for løbende eventopdateringer og kommende arrangementer.

Kommende arrangementer

Kultur

Fejring af H.M. Dronning Magrethe's 80-års fødselsdag & Denmark Day, 16. april 2020
Dansk kultur, kunst og kokkeri i fejringen af Dronning Magrethes 80-års fødselsdag. Mere information følger.

European Union Film Festival, @National Gallery Singapore 14. - 24. maj 2020
Screening af en anerkendt dansk film og reception på National Gallery Singapore med snacks og delikatesser fra Danmark under den årlige EU Film Festival i Singapore. Festivalen løber fra d. 14. - 24. maj 2020. Mere information om den danske screening følger.

Nordic Film Festival i Singapore, 3. kvartal af 2020
Opfølgningen på sidste års succes, der som den 2. udgave af Nordic Film Festival i Singapore vil screene det bedste inden for nordisk film og kultur i 3. kvartal af 2020. Festivalen afholdes i samarbejdet med de norske, svenske og finske ambassader i Singapore. Mere information følger.

FN's Verdensmål - the Sustainable Development Goals

Partnering to Accelerate the SDGs & Unleash Global Talent @Singapore Sustainability Academy, 17. januar 2020
Med kun 10 år tilbage til at efterleve de 17 Sustaianble Development Goals inviterer Den Danske Ambassade i Singapore dig til at samarbejde om at nå i mål. Meld dig til interaktiv halvdags session, der styrker vores indsats i at implementere og revitalisere globale partnerskaber i målet om at accellerere den bæredygtige udvikle for forretningsløsninger og ungdommens innovationer. Læs mere og tilmeld dig her.

Besøg fra Danmarks miljøminister i Singapore, 26 - 27 February 2020
Mere information følger.

Nordic Beach Clean Up, dato og tid afventes
For at støtte målene om et grønnere og renere miljø inviteres alle danskere og venner i norden til fælles morgenmad og en grundig indsats for at rydde op på et af Singapores strandområder. Dette vil være et årligt tilbagevendende event som opfølgning på sidste års initiativ i East Coast Park. Dato, sted og mere information følger.

Denmark's Infrastructure Asia Platform (DIAP) møder
Den Asiatiske Udviklingsbank anslår, at regionen har brug for investeringer i infrastruktur til en værdi af USD 26 billioner fra 2016 - 2030. 
For at styrke Singapores evne til at håndtere og byde ind på regionale infrastrukturprojekter oprettede landet en ny myndighed med navnet Infrastructure Asia i 2018. Ambassaden har i tæt samarbejde med Infrastructure Asia etableret en dansk alliance, som skal bringe danske virksomheder i spil til kommende projekter og bidrage til en mere bæredygtig profil. Der holdes løbende møder med offentlige og private interessenter for medlemmer af platformen. Læs mere om Danmarks Infrastructure Asia Platform her.

Maritime

Denmark-Singapore: Green4Growth - Maritime High-Level Dialogue @Singapore Maritime W 2020, 21. april 2020
Med viderebygningen på de tættere forbindelser i det maritimes 'home away from home', samt flere nye samarbejdsaftaler inden for e-certifikationer, er fundamentet på plads til at lede positiv udvikling sammen. Ved at bringe forskere, regulerende instanser og ledende spillere på markedet fra Singapore og Danmark sammen, vil dette forum hjælpe med at strømline vejen fra innovative ideer til velfungerende tekniske og kommercielle løsninger.

Tech & FinTech

The EU-Singapore Free Trade Agreement (EUSFTA) Outreach Series II, 4 February 2020

Udforsk forretningsmuligheder med Head of Trade fra Den Danske Ambssade i Singapore, Ole Boisselier-Malmgren, i en 15 minutter 1-1 session ved dette event, som giver virksomheder muligheden for diskutere forretnings- og investeringsperspektiver med hvert af de deltagende medlemslande fra EU. Registrering forventes at åbne d. 15 januar 2020.

Allerede afholdte arrangementer i 2019

Kultur

Nordic Christmas @Gardens by the Bay, 8. november 2019 - 5. januar 2020
Fra d. 8 november 2019 - 5 januar 2020 vil de fire nordiske ambassader i Singapore og Gardens by the Bay levere den ægte nordiske jul til Singapore. The Flower Dome i Gardens by the Bay vil blive indhyldet i nordiske juletraditioner og lede stemningen fra Helsinki, Stockholm, Oslo og København til troperne. Hver eneste dag gennem perioden.

A Taste of Denmark - kulinarisk eventyr på restaurant Pollen @Gardens by the Bay, 22. - 23. november 
Kulinarisk weekend med focus på dansk gastronomi, specialvarer, og det nye nordiske køkken. Pop-up events, fælles kokkeprojekter, samt restauranter tage over i Singapore. Præcis dato og tidspunkt afventes.

Nordic Ambassadors' Luncheon on Work-Life Balance @Four Seasons Singapore, 2. october
Sammen med Jacqueline Poh, Deputy Secretary, Prime Minister's Strategy Office, diskuterer de fire nordiske ambassadører til Singapore arbejdskultur, work-life balance og læring mellem Singapore og Norden. Eventen er organiseret af DABS, SwedCham, NBAS og FBC.

Nordic Film Festival @The Projector, 6. - 15. september
Sammen med de norske, svenske og finske ambassader i Singapore blev den første nordiske filmfestival afholdt i Singapore fra d. 6. - 15. september.

Denmark Day @Asian Civilisations Museum, 11. juni
Ambassadens årlige fejring af Denmark Day i Singapore. Årets tema er igen forankret i FN's verdensmål og med særligt fokus på den danske klimaindsats og støtte til Singapores vision om at blive en 'zero-waste nation'. (By invitation only).

Nicklas Sahl Concert @Singapore Botanic Garden, 9. juni
Oplev et af Danmarks største musikalske talenter, når Nicklas Sahl for første gang optræder i Asien. Den blot 21-årige musiker er blevet udråbt til at være blandt de mest talentfulde sangskrivere og live-performers, som Danmark har set i mange år. Gratis koncert i Botanisk Have på Shaw Symphony Stage kl. 18.00.

Handel

To nye danske eksportinitiativer @AsiaHouse Copenhagen, 15. august
Den danske ambassadør til Singapore, Dorte Bech Vizard, og den danske ambassadør til Indonesien, Rasmus Abildgaard Kristensen, præsenterer nye eksportinitiativer i Sydøstasien relateret til infrastrukturmarkedet i Singapore og energimarkedet i Indonesien. Mere information og tilmelding her.

EU-Singapore Free Trade Agreement Seminar @Royal Palm, 23. maj
Europaparlamentet stemte i februar 2019 ja til en ny frihandelsaftale mellem EU og Singapore. Aftalen vil over tid gradvist fjerne told på varer og gøre det nemmere for europæiske virksomheder at sælge ydelser på det singaporeanske marked. Men hvad betyder det for Danmark? Eksperter fra Udenrigsministeriet forklarer og uddyber under konference fra 08.00 - 13.00 i samarbejde med Danish Business Association Singapore (DABS).

FN's Verdensmål - the Sustainable Development Goals

@Singapore Sustainability Academy, 3. september
Hvis vi skal nå verdensmålene og leve op til ambitionerne i Parisaftalen, skal der handles hurtigt og radikalt. København har sat et ambitiøst mål om at være CO2 neutral i 2025, mens Singapore har taget den ubestridne førsteplads som grønneste by i Asien. Som optakt til afholdelsen af C40's World Mayors Summit i København d. 9.-12. oktober, afholder ambassaden, City Developments Limit and C40 debatarrangement på Singapoer Sustainability Academy om nye partnerskaber på vejen mod grønnere og mere klimaresistente byer. Mere information her.

Danish Beach Clean Up @East Coast, 5. maj
Maj måned er 'Keep Singapore Clean'. For at støtte op om indsatsen mod grønnere og renere byer inviterer ambassaden alle danskere i Singapore på morgenmad efterfulgt af en fælles 'Beach Clean Up' på East Coast fra 8.30 - 11.00. Indsamlet plastik bliver genanvendt og fremvist under Denmark Day. Mere information her.

Tech & FinTech

Tech for sustainability @SGInnovate, december
Dialog og debat med Singapore's start-up og innovative fællesskab om vejen mod at opnå FN's 'Sustainable Development Goals" gennem teknologisk udvikling. Ydermere udstillinger af danske løsninger og diskussioner om SG-EK samarbejdet om teknologi for bæredygtighed. Dato, deltagere og præcis tidspunkt afventes.

Singapore Fintech Festival @Singapore, 11. - 15. november
I 2018 deltog den største danske FinTech delegation i Singapore FinTech Festival og et endnu tættere samarbejde med eetableringen af den nye DanSing Fintech Bridge. Vi bygger videre på det stærke bånd og samarbejde med en række arrangementer under dette års festival fra d. 11. - 15. november.

Maritim

Maritime Innovation: From Headwind to Headway @SGInnovate, 23. april
Som ledende søfartsnationer er innovation og digitalisering af den maritime sektor et vigtigt fokusområde for både Singapore og Danmark. Deltag i dialog og paneldiskussion med danske spillere, MPA og Singapores iværksætter- og technetværk hos SGInnovate, når vi sætter fokus på iværksætteres rolle i udviklingen af maritim innovation. Arrangementet er åbent og gratis for alle. 

Sundhed

MedTech in Singapore - Your Springboard to Southeast Asia 
@Ministry of Foreign Affairs of Denmark, Copenhagen, 12. august
Singapore har et veletableret økosystem i MedTech branchen og støtter op om MedTech virksomheder på alle måder lige fra R&D til salg og marketing. Hør den danske ambassadør til Singapore, Dorte Bech Vizard, fortælle om fordelene og mulighederne ved at se mod Singapore som eksportmarked på MedTech området. Mere information og tilmelding her.

Lifelong Living Conference @PARKROYAL on Pickering, 30. maj
Verdens befolkninger ældes med rekordhøjt tempo. Både Singapore og Danmark står forrest i køen til at tage imod de enorme sociale og samfundsmæssige udfordringer, global aldring medfører. Ambassaden afholder højniveaukonference for at styrke samarbejdet omkring 'lifelong living' - herunder aktiv aldring, digitalisering i ældre- og sundhedssektoren samt borgerinddragelse i udviklingen af nye løsninger. Ledende danske forskere, politiske aktører og praktiserende sundhedsudøvere vil præsentere innovative løsninger, nye idéer og deltage i paneldiskussioner om fremtidens ældrepleje. Se programmet her. (By invitation only)

MedTech Dialogue @SGInnovate, 31. maj
Singapore anses som porten til Sydøstasiens marked for sundhedsteknologi. I København har vi Medicon Valley. Som nogle af de fremmeste lande inden for MedTech inviterer ambassaden i samarbejde med SGInnovate iværksættere, tech-udviklere og alle med interesse for MedTech til at diskutere fremtidigt samarbejde og udviklingen af nye behovsdrevede løsninger med patienterne i fokus. Arrangementet er åbent og gratis for alle.

koNTAKT

Magnus Højberg Mernild

Presse- og kommunikationsansvarlig

magmer@um.dk /+65 9636 3819