Spring til indhold

Hilsen til danskerne i Singapore

02.06.2020  04:08

Kære danskere i Singapore,

Vi har nu været igennem otte uger af Singapores ’Circuit Breaker’. Udover frygten for Covid-19 og smittefaren for vores nærmeste har vi været afskåret fra det sociale liv med vores omgangskredse her i Singapore – og for en tid med vores familier og bekendte i Danmark. Det er en test for os alle. Sommeren nærmer sig Europa, og vi ved, at mange af jer overvejer, om det er muligt at rejse hjem på sommerferie og returnere til Singapore. Især adskilte familier lider afsavn og er udfordrede. Mange af jer har desuden regionale arbejdsopgaver med behov for at rejse til landene i regionen.

Jeg vil opfordre jer alle til at overveje mulige konsekvenser grundigt, før I beslutter jer for at udrejse. Afsavn er hårdt, men udrejse kan indebære risiko for ikke at kunne returnere til Singapore – hvad end rejsen går hjem til Danmark eller andetsteds. Singapore må fortsat forventes at have omfattende begrænsninger på indrejse på den anden side af sommerferien for personer, som ikke er singaporeanske statsborgere eller har permanent opholdstilladelse. Hvis I vælger at rejse og ønsker at returnere til Singapore, bør I sikre jer, at I opfylder alle kriterier og evt. søger om konkret tilladelse før afrejsen.

Ambassaden har ikke oplysninger om fremtidige kriterier for indrejse i Singapore, men kan henvise til løbende opdateringer fra ICA her.

Vi er - sammen med de øvrige EU-ambassader – i tæt dialog med de lokale myndigheder omkring ikke blot ind- og udrejseforhold, men også genåbningen og overgangen til en mere normal hverdag, hvor vi udbeder os fleksibilitet og sociale hensyn på vegne af danskermiljøet i Singapore.

Som danske statsborger har I fri adgang til indrejse i Danmark, men husk fortsat kraftig opfordring til to ugers selvisolation. Der er dog også mulighed for at bestille en Covid-19 test i Danmark, og dermed undgå selvisolation, hvis testen er negativ. På coronasmitte.dk har danske myndigheder samlet al information om Covid-19. Information om rejser ind i Danmark inklusiv indrejseforhold for udenlandske ægtefæller og kærester opdateres løbende her.

Ambassaden har været åben igennem hele ”circuit breaker”-perioden, og vi har opretholdt alle sædvanlige konsulære ydelser. Vi har behandlet mange pasansøgninger, verifikationer, ”Certificates to Board” til ikke-danskere i forbindelse med indrejse eller transit i Danmark, og vi taler med mange af jer personligt.

Vi er som altid åbne for spørgsmål, så ring endelig til os på 6355 5010. Vores telefoner er åbne alle hverdage mellem kl. 9.00 og kl. 11.00. I kan også kontakte også per e-mail på sinamb@um.dk.

Slutteligt vil jeg gerne opfordre alle til at følge de lokale myndigheders udmeldinger tæt. Situationen udvikler sig fortsat, og der kan hurtigt komme nye tiltag, som berører jer og jeres familier. Ambassaden opdaterer også løbende vores hjemmeside med relevant information her.

Jeg håber, at vi som dansk fællesskab i Singapore vil holde fast i det fremragende sammenhold og fortsat udvise den store grad af ansvarlighed i lokalsamfundet, som vi har ry for.

Med venlig hilsen,
Dorte Bech Vizard
Danmarks ambassadør i Singapore 

Seneste nyt

    Se alle