Spring til indhold

Praktikant på ambassaden i Singapore i efteråret 2020

Har du lyst til en dynamisk hverdag i et internationalt miljø, hvor du er med til at fremme danske interesser på et af verdens førende markeder? Brug din interesse for handel, kommunikation, politik og diplomati i et seks måneders praktikophold på ambassaden i Singapore. Vi søger to nye praktikanter med start den 1. august 2020.


Om Singapore og ambassaden

Singapore er Sydøstasiens ubestridte forretningscentrum og på mange måder et kig ind i fremtiden. Østaten, som er kendt for en stærk økonomi, gunstige forretningsvilkår og en høj levestandard, bliver brugt af mange virksomheder som test-bed for nye produkter og løsninger. Singapores geografiske placering med en af verdens største havne gør ligeledes landet til en oplagt port til en region med mere end 600 mio. potentielle kunder.

Ambassaden varetager Danmarks interesser i Singapore og assisterer danske virksomheder med at etablere sig på markedet. Ambassadens opgaver byder på et spænd fra økonomisk diplomati, bæredygtighed, EU-samarbejde, politisk rapportering og delegationsbesøg til administrative opgaver.

Spændende opgaver og samarbejde

Udover at bistå danske virksomheder i både Singapore og på tværs af Sydøstasien, består store dele af arbejdet i informationssøgning, analysearbejde, samt forberedelse og strukturering af indhold til samarbejdspartnere. Praktikanten skal således have mod på at opnå og beskæftige sig med faglig indsigt i forskellige sektorer og på tværs af regionen.

Derudover bliver du involveret i en lang række projekter og kommunikationsopgaver med fokus på at fremme ambassadens prioriteter og danske interesser i Singapore. Det indebærer bl.a. eventplanlægning, sociale medier, præsentationer og andre brandingopgaver, hvor praktikanten får stor frihed til at sætte sit eget præg.

Slutteligt er der den politiske del af arbejdet. Her vil du ligeledes lave informationssøgning, udarbejde analyser, rapporter og baggrundsnotitser, og bistå ambassadøren ved deltagelse i møder og events.

Stillingen som praktikant i Singapore er derfor en attraktiv mulighed, hvis du er alsidig og ønsker at prøve kræfter med diplomatiets forskelligartede arbejdsopgaver.

Dine kvalifikationer

Du er udadvendt, analytisk skarp, effektiv og initiativrig. Du kan således løse opgaver selvstændigt, men også i tæt samarbejde med kolleger på tværs af ambassadens afdelinger. Det er vigtigt, at du har gode dansk- og engelskkundskaber i både skrift og tale, samt et godt kendskab til funktionerne i Microsoft Office-pakken. Vi søger studerende, der har en bachelorgrad, og nu er i gang med en relevant videregående kandidatuddannelse.

Ansættelsesvilkår og praktik

Som praktikant sørger du selv for at finansiere dit ophold. Der er gode muligheder for legattildeling fra private fonde, ligesom du under opholdet kan modtage SU efter gældende regler. Ambassaden yder et tilskud på 4.000 kr. pr. måned til kost, logi og transport, og du får SGD 50 månedligt som tilskud til mobilabonnement. Herudover afholder vi evt. udgifter forbundet med dit arbejde. Du bliver tilknyttet ambassaden under Udenrigsministeriets ”Regler for administration af praktikanter pr. 1. august 2015”. Hvis din uddannelsesinstitution giver mulighed for meritoverførsel af praktikophold, tager vi højde for det.

Søg senest den 2. marts 2020

Send ansøgning på dansk med CV på engelsk, eksamensresultater og relevante bilag. Mærk ansøgningen ”Trainee Application + navn” og send den til sinamb@um.dk. Ansøgningen med tilhørende dokumentation bedes sendes i ét samlet PDF-dokument. Ansøgningsfristen er den 2. marts 2020, og du kan forvente svar senest otte uger herefter.

Spørgsmål?

Har du spørgsmål, kontakt Henning Nielsen på hegnie@um.dk eller på telefon: +65 6506 0265.

Du kan downloade opslaget her.