Spring til indhold

Pas

Pasansøgninger indgives ved personlig henvendelse på den danske ambassade. For yderligere oplysninger, se følgende link.

Ekstra pas

Et ekstra pas er gyldigt i 2 år, og du kan aldrig være i besiddelse af mere end et ekstra pas.

Et ekstra pas udstedes kun med forhåndsgodkendelse fra det danske Rigspoliti. For at opnå en sådan forhåndsgodkendelse bedes du booke en tid via vores online booking system og ved fremmødet på ambassaden fremvise følgende dokumenter:

1. Et udfyldt ansøgningsskema med kopi af tidligere 2-års pas, hvis relevant. Ellers vedlægges kopi af nuværende 10-års pas. Pasansøgningen kan hentes på vores hjemmeside (under rejse og ophold/pas).
2. Kopier af viseringer/stempler i det tidligere 2-års pas + biodatasiden (max. 10 sider af passet).
3. Et ansøgningsbrev adresseret til Rigspolitichefen, helst på dansk. Venligst se vedlagt skabelon 1.
4. En bekræftelse fra din arbejdsgiver (ikke underskrevet af dig), på firmaets brevpapir, underskrevet af den HR-ansvarlige. Venligst se vedlagt skabelon 2.
5. Ekstra pas er pålagt gebyr i henhold til gebyrbekendtgørelsen jf. gebyrer.

Venligst bemærk, at vi anbefaler brugen af skabelonerne idet politiet måske ikke godkender ansøgningen ellers.

Forhåndsgodkendelsen tager 1-2 dage, og ambassaden kan ikke garantere for, at politiet godkender ansøgningen. Når vi har modtaget forhåndsgodkendelsen, fremsender vi ansøgningen til Rigspolitiet i Danmark, og det tager ca. 15 dage at få det nye 2-års pas tilsendt til Ambassaden i Singapore.

Pasansøgere fra Hong Kong

Danskere, der ønsker at rejse til Singapore med henblik på at ansøge om et dansk biometrisk pas, kan gøre dette ved hjælp af en EU-ETD (nødpas udstedt af en EU-repræsentation i Hong Kong).

Afhentning ved andre repræsentationer end der hvor man har ansøgt

Det er muligt at søge om pas i Danmark eller hos en anden repræsentation og få passet sendt til ambassaden i Singapore. Bemærk, at der opkræves et gebyr, hvir passet udleveres på en anden repræsentation end der, hvor det er bestilt. Venligst referere til gebyrer.

Udlevering af nyt pas i Singapore

Det nye pas kan kun udleveres ved samtidig indlevering af det nuværende pas. 

Husk også at oplyse til de singaporeanske myndigheder, at du har fået nyt pas. Danskere med PR status kan logge på www.ica.gov.sg og ændre pasdetaljer (kræver singpas). Alle andre skal melde til MOM online

Danish passport

make an appointment