Spring til indhold

Indgåelse af ægteskab

Er du dansk og bor i Singapore, og vil du gerne giftes i Danmark eller Singapore? Læs mere om, hvilke dokumenter det kræver, og om hvordan du får dem legaliseret og attesteret.

Ægteskab i Singapore

Hvis I vil giftes i Singapore, skal I bestille tid hos Registry of Marriages. Ved aftalen skal I fremvise en civilstandsattest fra Danmark og andre lande, hvor I har boet, der bekræfter, at I er ugifte. Den kan I bestille hos Bogerservice i Danmark. Læs mere om ægteskab i udlandet.

En vielse i Singapore registreres og anerkendes ikke automatisk i Danmark. Borgerservice i Danmark kan registrere jeres vielsesattest, når I har fået den legaliseret hos Ministry of Foreign Affairs (MFA) i Singapore og attesteret på den danske ambassade.

Vi anbefaler altid, at I får singaporeanske dokumenter legaliseret og attesteret, inden I rejser permanent fra Singapore.

Ægteskab i Danmark

Bemærk at der per 1. januar 2019 er kommet en ny lov omkring ægteskab i Danmark. Læs mere på Familieretshusets informationsside.

Hvis I bor eller har boet i Singapore og gerne vil giftes i Danmark, skal I have en bekræftelse på, at I ikke er gift med andre i Singapore. Gå ind på Registry of Marriages, betal et mindre gebyr, og lav en søgning på ægteskaber registreret i jeres navne. I får så et udskrift, som I kan printe ud. 

For at udskriftet kan bruges i Danmark, skal I følge nedenstående procedure:  

1) Påtegnelse hos en offentlig notar i Singapore, som I kan finde på List of Notary Public
2) Verificering af notarens bemyndigelse hos Singapore Academy of Law
3) Legalisering hos MFA
4) Attestation af underskriften fra MFA på den danske ambassade i Singapore

I kan booke en tid i vores online bookingsystem for at få attesteret underskriften på et legaliseret singaporeansk dokument. Husk at medbringe det originale dokument på ambassaden. Læs mere om legalisering og attestering her.

Hvis en kommune eller et sogn i Danmark efterspørger et Apostille-stempel, kan I oplyse, at Singapore ikke er tiltrådt Apostille-konventionen.