Spring til indhold

Kørekort

Fornyelse eller mistet dansk kørekort:

Personer med dansk/EU-kørekort, som ikke opholder sig fast i EU, kan ikke søge om fornyelse eller erstatning af kørekort på ambassaden. Dette trådte i kraft den 1. januar 2017 i henhold til EU-direktiv 2006/126/EF.

Hvis du mister dit danske/EU-kørekort, har du derfor ikke længere mulighed for at søge om et duplikatkørekort eller om at få det konverteret til et singaporeansk kørekort. For at få et singaporeansk kørekort, vil du skulle op til en fuld teori- og køreprøve og tage de kurser, der kræves. Nederst på siden finder du links til 3 lokale køreskoler i Singapore, hvor du kan tage henholdsvis teori- og køreprøver.

Hvis du opholder dig i Singapore, som f.eks. udvekslingsstuderende eller turist, og har bopæl i Danmark eller et andet EU-land, har du stadig mulighed for at søge om et duplikatkørekort eller fornyelse af dit danske/EU-kørekort.

Ambassaden anbefaler, at du kun bærer dit danske/EU-kørekort på dig, hvis det er nødvendigt eller hurtigst muligt konverterer det til et singaporeansk kørekort.

Du kan læse mere på Kørekort i Udlandet og Driving in Singapore.

Duplikatkørekort (erstatningskørekort kan kun udstedes til danskere, som bor i EU)

Et duplikatkørekort udstedes i følgende 3 tilfælde:
- beskadiget kørekort
- navneændring (vielsesattest eller navneændringsattest) 
- ombytning af gammelt EF-kørekort til kørekort af kreditkorttypen

Duplikatkørekortet udstedes på samme betingelser og med samme gyldighed som det erstattede.

For at søge om et duplikatkørekort skal du udfylde en ansøgningsblanket i 2 eksemplarer og et stamkort, medbringe det originale kørekort og vedlægge 2 pasfotos, som skal opfylde det danske politis krav. Se www.politi.dk

Midlertidigt kørekort

Hvis du bor i Danmark og mister dit kørekortet på en ferie, kan ambassaden efter kontakt til kørekortkontoret kunne udstede en attest på, at du har et gyldigt dansk/EU-kørekort med angivelse af type.

Internationalt kørekort

Du kan søge om et international kørekort på ambassaden mod forevisning af dit danske/EU-kørekort. Det internationale kørekort er gyldigt i 1 år og kun mod fremvisning af det danske/EU-kørekort. Leveringstiden er 4-5 uger, og du skal medbringe 2 pasbilleder, der lever op til kravene for pasbilleder. Ansøgningsskemaet kan hentes her.

Se her hvilken lande godkender det internationale kørekort.

Konvertering af dansk/EU-kørekort til singaporeansk kørekort:

Du kan kun køre på dit danske/EU-kørekort (med en engelsk oversættelse) eller et internationalt kørekort (sammen med dit danske/EU-kørekort) i 1 år i Singapore. Herefter skal det konverteres til et singaporeansk kørekort.

For at konvertere dit danske/EU-kørekort til et singaporeansk kørekort, skal du bestå Basic Theory Test (BTT). Du kan booke en tid hos en af køreskolerne nedenfor. Når du har bestået testen, kan du fortsætte din ansøgning om konvertering ved at møde personligt op hos Traffic Police Driving Test Centre med de relevante dokumenter.

De tre Traffic Police Driving Test Centres ligger ved de 3 køreskoler:
• Woodlands Driving Test Centre, level 1, co-located with the Singapore Safety Driving Centre at 2, Woodlands Industrial Park E4 Singapore 757387.
• Bukit Batok Driving Test Centre, level 2, co-located with the Bukit Batok Driving Centre at 815 Bukit Batok West Ave 5 Singapore 659085.
• Kampong Ubi Test Centre, level 2, co-located with ComfortDelgro Driving Centre at 205, Ubi Ave 4 Singapore 408805.

 Husk at tage følgende dokumenter med, når du søger om konvertering af dit kørekort:
• Dit pas og en kopi samt dit NRIC/Entry Permit/Employment Pass/Dependant Pass/Work Permit.
• Dit danske/EU-kørekort (med engelsk oversættelse) eller dit internationale kørekort (med det danske/EU-kørekort).
• Et pasfoto i farve (mat) på hvid baggrund (normale kriterier som ved pasfoto er gældende).

Motorcykelkørekort:

Hvis du gerne vil konvertere dit motorcykelkørekort, der gælder til motorcykler over 400 CC, kan det kun lade sig gøre, hvis du fremviser følgende gyldige dokumenter i forbindelse med din ansøgning:

  1. Dokumentation for at du har gennemført tilstrækkelig uddannelse ved den gældende myndighed i oprindelseslandet (kørekort)
  2. Et underskrevet dokument fra Rigspolitiet, som er legaliseret af det danske udenrigsministerium og godkendt af det singaporeanske generalkonsulat i København. Dokumentet skal indeholde information om hvilken motorcykel, du har gennemført din uddannelse og køreprøve på med indikation af motorstørrelsen.
  3. Dokumentation for tidligere ejerskab af motorcykel med indikation af motorstørrelse samt kopi af forsikring herfor, så du kan dokumentere mindst 1 års kørselserfaring.

Det er ambassadens erfaring, at det ikke er muligt for Rigspolitiet at udstede det nævnte dokument under punkt 2, og at det i henhold til Singapore Traffic Police er et ufravigeligt krav. Dog udsteder ambassaden gerne et støttebrev efter kontakt med Rigspolitiet, der bekræfter, om du har haft ret til at køre på motorcykler over 400 CC. Det er i visse tilfælde blevet accepteret af Singapore Traffic Police som tilstrækkelig dokumentation til at erstatte dokumentationen, som er påkrævet i punkt 2. Ambassaden kan dog ikke stille nogen garanti herfor.
 

 

Værd at huske:

Hvis du skifter til PR status skal du forny dit singaporeanske kørekort, da det FIN nummer dit kørekort oprindeligt var tilknyttet ikke længere er gyldigt.

make an appointment