Spring til indhold

Oversættelser og legaliseringer

Ambassaden kan oversætte danske standarddokumenter såsom fødsels- og vielsesattester. Vi kan også attestere legaliserede officielle singaporeanske dokumenter til brug i Danmark.

Oversættelse

Ambassaden kan være behjælpelig med at oversætte danske standarddokumenter, såsom fødsels-, vielses-, skilsmisse- og dødsattester. For alle andre dokumenter skal du kontakte en autoriseret oversætter. Har du brug for at få et dansk standarddokument oversat, skal du booke en tid i vores online bookingsystem og komme ind på ambassaden med det originale dokument. Oversættelser er pålagt gebyrer. Det tager ca. 3-5 dage at få dokumentet oversat.

Bekræftelse af originalt dokument / ægte kopi

Hvis du har brug at få bekræftet, at et dokument er originalt eller en ægte kopi, skal du kontakte en offentlig notar. Det gælder også, hvis du har brug for at få udarbejdet en fuldmagt eller et autorisationsbrev.

Attestation og legalisering

Singaporeanske dokumenter

En legalisering er alene en bekræftelse af en myndigheds underskrift på et dokument. Der kan være tale om singaporeanske vielses- og fødselsattester eller andre dokumenter, der er udstedt af singaporeanske myndigheder.

Legalisering af et singaporeansk dokument sker i flere etaper, afhængigt af dokumentets type. Dokumenter fra en offentlig myndighed i Singapore, såsom fødselsattester og vielsesattester kan legaliseres direkte hos Ministry of Foreign Affairs (MFA). Herefter kan den danske ambassade i Singapore attestere underskriften fra MFA.

For legalisering af alle andre ikke-officielle dokumenter, skal du forbi fire instanser:

1) Påtegnelse hos en offentlig notar i Singapore List of Notary Public
2) Verificering af notarens bemyndigelse hos Singapore Academy of Law
3) Legalisering hos Singapore
 MFA

4) Attestation af underskriften fra MFA på den danske ambassade i Singapore

 

Når du skal have attesteret underskriften på et legaliseret singaporeansk dokument, skal du booke en tid i vores online bookingsystem og komme ind på ambassaden med det originale dokument. Attestationer er er pålagt gebyr og bliver lavet med det samme.

 

Det er en god idé at få legaliseret og attesteret alle relevante dokumenter fra offentlige myndigheder, inden du permanent flytter fra Singapore.

Hvis en kommune eller et sogn i Danmark efterspørger en Apostille-påtegning, kan du oplyse, at Singapore ikke er tiltrådt Apostille-konventionen. Derfor skal du igennem de forskellige trin, der nævnes ovenfor i stedet for.

Danske dokumenter

Danske dokumenter skal legaliseres af det danske udenrigsministerium. Læs mere på: http://um.dk/da/rejse-og-ophold/legalisering/

Bemærk at oversættelser af dokumenter skal påtegnes af en notar eller Dansk Erhverv, før Udenrigsministeriet kan legalisere dem.

Se priser i gebyrlisten.

make an appointment