Spring til indhold

Pas

Du skal møde personligt op på den danske ambassade for at søge om pas. Følg dette link for yderligere oplysninger.

Ekstra pas

Et ekstra pas er gyldigt i 2 år, og du kan aldrig have mere end 1 ekstra pas.

Ambassaden skal altid søge om godkendelse fra det danske Rigspoliti for at udstede et ekstra pas. Book en tid i vores online booking system og kom ind på ambassaden med følgende dokumenter:

1. Et udfyldt ansøgningsskema med en kopi af et eventuelt tidligere ekstra pas. Hvis du søger om ekstra pas for første gang, skal du vedlægge en kopi af dit nuværende 10-års pas. Du finder skemaet til pasansøgningen på vores hjemmeside (under rejse og ophold/pas).
2. Kopi af visa og stempler i det tidligere ekstra pas (højst 10 sider af passet).
3. Et ansøgningsbrev til Rigspolitichefen fra dig. Brevet skal helst være på dansk. Se skabelon 1.
4. En bekræftelse fra din arbejdsgiver på firmaets brevpapir, som er underskrevet af den personaleansvarlige (ikke af dig). Se skabelon 2.
5. Ambassaden opkræver et gebyr for ekstra pas i henhold til gebyrbekendtgørelsen. Læs mere her: gebyrer.

Vi anbefaler dig at bruge skabelonerne. I modsat fald risikerer du, at politiet ikke godkender ansøgningen.

Godkendelsen tager 1-3 dage. Når vi har modtaget den, sender vi ansøgningen til Rigspolitiet i Danmark. Herefter tager det ca. 15 dage at få det nye ekstra pas sendt til ambassaden.

Pasansøgere fra Hong Kong

Danskere, der ønsker at rejse til Singapore for at søge om dansk biometrisk pas, kan få udstedt et nødpas (EU-ETD) af en anden EU-repræsentation i Hong Kong.

Afhentning af dit nye pas et andet sted end der, hvor du har søgt

Det er muligt at søge om nyt pas i Danmark eller på en anden repræsentation og få det sendt til ambassaden i Singapore. Der opkræves et gebyr, hvis passet udleveres på en anden repræsentation end der, hvor det er bestilt. Læs mere om gebyrer her.

Udlevering af nyt pas i Singapore

Det nye pas kan kun udleveres, hvis du medbringer det nuværende pas, som skal annulleres. 

Husk også at informere de singaporeanske myndigheder om, at du har fået nyt pas. Danskere med PR-status kan logge på www.ica.gov.sg og ændre pasdetaljer (kræver SingPass). Alle andre skal meddele det til MOM online

Danish passport

make an appointment