Gå til indhold

Tilskudsordninger og erhvervsstøtte for virksomheder i Singapore (Covid19)

Virksomheder i Singapore har under en række nationale hjælpepakker adgang til støttemuligheder og tilskudsordninger til at afdæmpe de økonomiske konsekvenser som følge af Covid19. Oversigten herunder er opdateret d. 14. maj 2020.

Tilskud til ansatte

For virksomheder
Virksomheder, som udbyder praktikpladser til førstegangs jobsøgende, kan ligeledes ansøge om medfinansiering. Læs mere her.

Selvstændige
Kvalificerede selvstædige har mulighed for at modtage cirka DKK 4670 i månedligt tilskud de første ni måneder. Derudover tilbydes der hjælpepakker ifbm. udvikling af nye færdigheder og uddannelse. Læs mere her.

Find mere information om støttemuligheder for virksomheder og ansatte her.

Kompensation for faste udgifter

Husleje
Singapores regering har vedtaget at frafalde husleje i tre måneder for ’Hawker Centres’, op til to måneder for kommercielle og andre ikke-beboelige lejere i statsejede ejendomme og én måned til industrielle-, kontor- og landbrugslejere.

Find mere information om kompensation for faste udgifter her.

Skatteregler, betalingsfrister og kredit

Betaling af indkomstskat
Virksomheder og selvstændige har mulighed for at udsætte betalingen af indkomstskat i tre måneder. Virksomheder har mulighed for at udskyde betaling i perioden april 2020 til juni 2020. For selvstændige gælder samme i perioden maj 2020 til juli 2020. Læs mere under punkt 5 her.

Ejendomsskat i 2020
Der gives tilskud til ejendomsskat i perioden 1. januar 2020 til 31. december 2020. Der tilbydes 100 procent tilskud til kommercielle ejendomme, 60 procent tilskud til integrerede ressorter (Marina Bay Sands og Resorts World Sentosa) samt 30 procent tilskud til ikke-beboelige ejendomme.

Offentlige gebyrer og takster
Der er vedtaget stop for stigning i samtlige offentlige gebyrer og takster fra 1. april 2020 til 31. marts 2021. Læs mere under punkt 6 her.

Regler for kontraktlige forpligtelser
Som led i støttetiltagene har virksomheder mulighed for at frasige sig sine kontraktlige forpligtelser i op til seks måneder. Dette gælder dog kun for kontrakter indgået før 24. marts 2020. Læs mere under punkt 9 her.

Hjælp til finansiering og lånemuligheder

MAS SGD Facility for ESG lån
I samarbejde med Enterprise Singapore har The Monetary Authority of Singapore (MAS) lanceret såkaldte MAS SGD Facility for ESG Loans. Her tilbyder kvalificerede finansielle institutioner lån på en årlig rente på 0,1 procent til lokale SMV’er under Enterprise Singapore’s Loan Schemes. Læs mere her.

The Temporary Bridging Loan Programme (TBLP)
Virksomheder kan under TBLP søge om at låne op til DKK 23,4 millioner med en årlig rente fastsat til fem procent. Regeringen optager 90 procent af risikoen på sådanne lån for ansøgninger påbegyndt fra 8. april 2020 til 31. marts 2021. Som hjælp til gældshåndtering kan kvalificerede virksomheder under TBLP ligeledes søge om ét års udskydelse af tilbagebetaling på lånet. Læs mere her.

E-commerce Booster Package
Enterprise Singapore har lanceret en E-commerce booster-pakke, som har til formål at støtte virksomheder, der ønsker at starte online. Læs mere her.

The Productivity Solutions Grant (PSG)
PSG støtter virksomheder, hvis mål er at forbedre processer gennem nye IT-løsninger og udstyr. Det blev annonceret i Singapores Supplementary Budget for 2020, at finansieringsniveauet fra 1. april 2020 til 31. december 2020 er 80 procent. I lyset af COVID-19 og følgerne heraf, vil rækkevidden udvides, så virksomheders implementering af tiltag såsom digitale samarbejdsværktøjer, virtuelle møde- og telefonværktøjer, køfunktionssystemer og temperaturtagningsløsninger også støttes. Læs mere her.