Spring til indhold

Endnu et dansk flag er sat i jorden i Berlin

18.09.2017  10:57
Åbningen af ECCO’s anden flagship store i Berlin bekræfter trenden: Der er gang i forbruget i Berlin, og danske brands vil med til festen.

ECCO åbner flagship store på Kurfürstendamm. Åbningen blev markeret med en velbesøgt reception i den flotte nye butik, hvor ECCO’s garverier præsenterede hele tre nye produktinnovationer: Apparition, hvor læderet har en transparent kvalitet; Kromatafor, læder der skifter farve ved udsving i omgivelsernes temperatur og Dyneema – verdens tyndeste og stærkeste læder.

Ecco

Det er den anden åbning af ECCO flagstore i den tyske hovedstad inden for kort tid. I december 2016 åbnede ECCO på Berlins andet centrale shopping-strøg, Friedrichstraβe i Mitte.

ECCO’s styrkede tilstedeværelse i Berlin føjer sig ind i rækken af danske butiksetableringer i Tysklands hovedstad. I juni relancerede LEGO deres flagship store, også på Kurfürstendamm. BoConcept har hele fem butikker i Berlin, og Lindberg oplevede i sidste måned, at en berlinsk optiker, Maske & Maske, åbnede en spritny brillebutik udelukkende med Lindberg-briller.

maske maske

De mange åbninger af butikker med danske high-end mærker er et tydeligt tegn på, at Berlin er på vej væk fra ”arm, aber sexy”-perioden og i stedet er på vej mod at blive en ikke bare spændende, men også velstående metropol, hvor både berlinerne og de mange tusinde turister fra hele verden bruger mange penge på forbrug.

Til forbruget hører også fødevarer, og også her kan danske produkter være med. Lakrids by Bülow er til stede både i KaDeWe og Bikini Berlin, senere på året åbner en dansk smørrebrødsbod i det populære Markthalle Neun, danske øko-produkter vinder frem i berlinske supermarkeder, og Sticks’n’Sushi har åbnet en meget velbesøgt restaurant på Potsdamer Straβe.