Gå til indhold

Praktik hos Invest in Denmark på ambassaden i Singapore

Drømmer du om en dynamisk hverdag i et internationalt miljø, hvor du er med til at tiltrække investeringer fra Asiens fremadstormende markeder til Danmark? Brug din interesse for markedsundersøgelser, handel og investeringer i et seks måneders praktikophold for danske kandidatstuderende. Ambassaden i Singapore udbyder et praktikophold hos Invest in Denmark fra d. 1. februar til d. 31. juli 2024. Ansøgningsfristen for praktikopholdet er d. 25. september 2023.

 

Om Singapore og ambassaden 

Singapore er Sydøstasiens ubestridte forretningscentrum og ligger sammen med Danmark i top ti på listen over de bedste lande at drive forretning i. Ø-staten er kendt for en stærk økonomi, lave korruptionsrater og en høj levestandard, og bliver brugt af mange virksomheder som springbræt for deres produkter i regionen. Samtidig er Singapore kendt som Asiens grønneste metropol, og bæredygtighed står ligesom i Danmark højt på dagsordenen. På ambassaden håndterer vi opgaver inden for økonomisk diplomati, public diplomacy, EU-samarbejde, politisk rapportering, delegationsbesøg samt konsulære og administrative opgaver. 

 

Spændende opgaver og samarbejde

Den grønne dagsorden fylder også meget i ambassadens arbejde, når vi varetager danske interesser ved at tiltrække investeringer fra flere asiatiske lande - herunder Singapore - til Danmark. Vores fokussektorer inkluderer tech, cleantech og life science.

Vi søger en praktikant til at arbejde hos Invest in Denmark, hvilket indebærer at:

  • Du vil følge Invest in Denmarks team i Asien med medarbejdere fordelt på danske repræsentationer i hhv. Shanghai, Tokyo, Taipei, Singapore og Bangalore.
  • Du vil i tæt samarbejde med en Market Director understøtte IDK Asien teamet i deres outreach til udenlandske virksomheder, som overvejer at etablere forretningsaktiviteter i Danmark.
  • Dine arbejdsopgaver vil bl.a. bestå af udarbejdelse af analyser og lister af udenlandske virksomheder samt forberedelse af præsentationsmateriale.

 

På ambassaden arbejder vi tæt sammen på tværs af områder og opgaver. Som praktikant vil du også indgå i vores tværfaglige arbejde og kan forvente, at skulle udarbejde opgaver på tværs. Med andre ord kan vi garantere, at du får lov til at prøve mange forskellige opgaver, og rejser herfra med en god forståelse af, hvad en dansk ambassade laver.

 

Dine kvalifikationer

Vi lægger vægt på, at du er initiativrig, analytisk skarp og effektiv samt har mod på nye opgaver. Du kan løse opgaver selvstændigt, men også i samarbejde med andre på tværs af ambassadens afdelinger.

Det er vigtigt, at du har gode dansk- og engelskkundskaber i skrift og tale. Du kan tage ansvar og er proaktiv. Vi søger studerende, der har en bachelorgrad og nu er i gang med en relevant videregående kandidatuddannelse. Dette inkluderer, men er ikke begrænset til: Cand.merc., Økonomi, International Business and Politics og Business, Language and Culture.

 

Vilkår for praktik

Som praktikant sørger du selv for at finansiere dit ophold. Der er gode muligheder for legattildeling fra private fonde, ligesom du under opholdet kan modtage SU efter gældende regler. Ambassaden yder et tilskud på 4.000 kr. pr. måned kost, logi og transport. Herudover afholder vi evt. udgifter forbundet med dit arbejde. Opholdet kan blive tilrettelagt på en måde, som sikrer meritoverførsel efter behov. Der vil ligeledes blive taget højde for eventuel opgaveskrivning ved planlægningen af arbejdstiden.

 

Ansøgning

Du skal skrive din ansøgning på engelsk og i ansøgningen fokusere på, hvad der motiverer dig for at søge stillingen, og hvordan du kan se dig selv bidrage til Invest in Denmarks arbejde. Send din ansøgning inkl. CV, eksamensresultater og evt. relevante bilag til [email protected] og mærk den ”Trainee Application + navn” samt ”Invest in Denmark”. Ansøgning med tilhørende dokumentation bedes sendes i ét PDF-dokument.

Ansøgningsfristen for praktikopholdet er d. 25. september.Spørgsmål?

Har du spørgsmål til stillingen, kan du kontakte Assar Qureshi, Director for Asia på [email protected] eller på telefon: +65 6506 0277.