Gå til indhold

Indgåelse af ægteskab

Er du dansk og bor i Singapore, og vil du gerne giftes i Danmark eller Singapore? Læs mere om, hvilke dokumenter det kræver, og om hvordan du får dem legaliseret og attesteret.

Ægteskab i Singapore

Hvis I vil giftes i Singapore, skal I bestille tid hos Registry of Marriages. Ved aftalen skal I fremvise en civilstandsattest fra Danmark og andre lande, hvor I har boet, der bekræfter, at I er ugifte. Den kan I bestille hos Bogerservice i Danmark. Læs mere om ægteskab i udlandet.

En vielse i Singapore registreres og anerkendes ikke automatisk i Danmark. Borgerservice i Danmark kan registrere jeres vielsesattest, når I har fået den legaliseret hos Singapore Academy of Law.

Vi anbefaler altid, at I får singaporeanske dokumenter legaliseret, inden I rejser permanent fra Singapore.

Ægteskab i Danmark

Bemærk at der per 1. januar 2019 er kommet en ny lov omkring ægteskab i Danmark. Læs mere på Familieretshusets informationsside.

Hvis I bor eller har boet i Singapore og gerne vil giftes i Danmark, skal I have en bekræftelse på, at I ikke er gift med andre i Singapore. Gå ind på Registry of Marriages, betal et mindre gebyr, og lav en søgning på ægteskaber registreret i jeres navne. I får så et udskrift, som I kan printe ud. 

For at udskriftet kan bruges i Danmark, skal I følge nedenstående procedure:  

1) Påtegnelse hos en offentlig notar i Singapore, som I kan finde på List of Notary Public
2) Legalisering hos Singapore Academy of Law