Gå til indhold

Oversættelser og legaliseringer

Oversættelse

Ambassaden kan oversætte danske standarddokumenter, såsom fødsels-, vielses-, skilsmisse- og dødsattester. Book en tid i vores online bookingsystem, og kom ind på ambassaden med det originale dokument. Oversættelser er pålagt gebyrer, og det tager ca. 3-5 hverdage at få et dokument oversat.

Bekræftelse af originalt dokument / ægte kopi

Hvis du har brug at få bekræftet, at et dokument er originalt eller en ægte kopi, skal du kontakte en offentlig notar. Det gælder også, hvis du har brug for at få udarbejdet en fuldmagt eller et autorisationsbrev.

Legalisering og Apostille

En legalisering er alene en bekræftelse af en myndigheds underskrift på et dokument. Den er ikke et bevis på, at dokumentets indhold er korrekt. Dokumenter legaliseres af myndighederne i det land, hvor de er udstedt. 

En af formerne for legalisering kaldes Apostille. Alle lande, som har tiltrådt Apostille-konventionen, kan forsyne dokumenter med en Apostille, hvorefter de kan anvendes i alle lande, som har tiltrådt konventionen. Det betyder, at dokumenter, som er legaliseret i Singapore, kan bruges direkte i Danmark og vice versa. 

Både Danmark og Singapore har tiltrådt konventionen. 

Du kan læse mere om processen (herunder online tidsbestilling, gebyrer osv.) hos Singapore Academy of Law her.

Singapore skelner imellem legalisering af officielle singaporeanske dokumenter, f.eks. en fødsels- eller vielsesattest, og andre dokumenter. Har du et officielt dokument, som skal legaliseres, skal du henvende dig på Singapore Academy of Law. Andre dokumenter skal først forbi en offentlig notar, før de kan legaliseres på SAL.

TIP: Det er en god idé at få legaliseret alle relevante singaporeanske dokumenter fra offentlige myndigheder, inden du flytter permanent fra Singapore, så du kan anvende dem i andre lande.

Danske dokumenter legaliseres i Danmark

Danske dokumenter skal legaliseres af det danske Udenrigsministerium. Læs mere om, hvordan du gør her

Make an appointment

Consular service appointment